back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένοι είναι και σήμερα οι δείκτες της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 248 νέα κρούσματα κορωνοϊου, από τα οποία τα 111 στην Αττική. 14 είναι οι νέοι θάνατοι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 296 ασθενείς covid. Ο δείκτης θετικότητας σε σχέση με τα test που διενεργήθηκαν, διαμορφώνεται στο 1,24%.

Με ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής επιστημονική κοινότητα την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊου, γνωστής και ως μετάλλαξης ‘’ΔΕΛΤΑ’’. Περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα Covid-19 που καταγράφονται στην περιοχή της Λισαβόνας, οφείλονται σε αυτό το νέο στέλεχος του κορωνοϊου, αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Πορτογαλίας.

“Το ινδικό στέλεχος του κορωνοϊού είναι ‘’πιο επιθετικό από εκείνο του Γιουχάν, ενώ μειώνει το χρόνο για μετάβαση από ήπια συμπτωματολογία σε πιο σοβαρές μορφές εκδήλωσης της νόσου’’ εκτίμησε ο Ρώσος επιστήμονας Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ , διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Γκαμαλέγια το οποίο ανέπτυξε τα εμβόλια Sputnik.

Δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, τα οποία επισύρουν βαρύτατες ποινές βαρύνουν τον καθ ομολογίαν δράστη της δολοφονίας της συζύγου του Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος δράστης κατηγορείται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για το κακούργημα της κακοποίησης ζώου. Επίσης με τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους υπόπτους, καθώς και εκείνο της κατ εξακολούθηση ψευδούς κατάθεσης στις αρχές.

Ο δράστης κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, την Τρίτη στις 10 το πρωί.

‘’Από την μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα δεν προκύπτουν στοιχεία εμπλοκής τρίτου προσώπου στη δολοφονία’’, ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Άννα Ευθυμίου. ‘’Τις επόμενες μέρες θα προκύψουν και άλλα στοιχεία’’ σχετικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά εκτίμησε μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η κλινική εγκληματολόγος και διευθύντρια του CSI Institute, Κέλλυ Ιωάννου.

Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν -εν όψη και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής, και οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Στο μεταξύ, με νέες προκλητικές δηλώσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την Αττάλεια καταλόγισε στην Αθήνα προκλητικότητα και κινήσεις προβοκάτσιας, αλλά και διγλωσσία στην ελληνική διπλωματία «H Ελλάδα παραβιάζει με προβοκάτσιες, και προκλητικές ενέργειες το moratorium για να ικανοποιήσει την εσωτερική κοινή της γνώμη» είπε μεταξύ άλλων. Για τον Έλληνα ΥΠΕΞ συμπλήρωσε: « Πάμε, κάνουμε συνέντευξη τύπου και όλα καλά, αλλά μετά ο φίλος μου Νίκος Δένδιας συνεχίζει και λέει διάφορα από πίσω μου».

Στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα μεταφέρθηκε η Μαριέττα Γιαννάκου. Η πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, χθες το βράδυ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κρανίδι Ερμιονίδας, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, με πρόβλημα έντονης δύσπνοιας. Με την κ Γιαννάκου επικοινώνησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κυανή Ακτή του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Οροθετήθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Αγκίδια Νάξου.Ανοιχτά θα είναι αύριο – Αγίου Πνεύματος – super market , εμπορικά καταστήματα, φαρμακεία και πρατήρια υγρών καυσίμων. Κλειστές λόγω της αργίας θα παραμείνουν Υπηρεσίες και τράπεζες.

Σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης, την Άνω Κυψέλη, επιχείρησαν σήμερα τα συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων. ”Έτσι είναι πια οι Κυριακές μας. Από νωρίς το πρωί που η πόλη «κοιμάται», επιχειρούμε με την ομάδα καθαριότητας και τα σύγχρονα πλυστικά μας πολυμηχανήματα για μια πόλη καθαρή και υγειονομικά πιο ασφαλή για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της” το μήνυμα του αντιδημάρχου καθαριότητας, Νίκου Αβραμίδη.

Αφιερωμένη στις γυναίκες τραγουδοποιούς, είναι η αποψινή συναυλία -η 10η κατά σειρά- που παρουσιάζει ο ΑΘΗΝΑ 9,84, στις 9 το βράδυ. Τραγουδούν η Έλλη Πασπαλά και Δήμητρα Σελεμίδου. Παρουσιάζουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και η Αριστέα Γιάννου. Η συναυλία μεταδίδεται από τη συχνότητά μας και ταυτόχρονα με εικόνα από το κανάλι του ΑΘΗΝΑ 9,84 στο YouTube, όπως και από τον ιστότοπο www.athina984.gr.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

ολοκληρώνεται απόψε ο 1ος όμιλος του Euro:

Αυτή την ώρα Ιταλία- Ουαλία και Ελβετία – Τουρκία

Και ο Καιρός

Λίγες νεφώσεις που τις επόμενες ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα βόρεια του νομού για σήμερα στην Αττική. Ίδιο θα παραμείνει και αύριο το σκηνικό του καιρού. Θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 27,2 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα