back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Κέρκυρα το συνέδριο της ΑΧΕΠΑ Ελλάς

Διαβάστε επίσης

Στο νησί των Φαιάκων, πραγματοποιείται σήμερα και αύριο το 22ο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ Ελλάς με αφορμή και τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Η έναρξη του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στον αίθριο χώρο της δημοτικής πινακοθήκης Κέρκυρας στον κήπο του λαού, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Χρυσουλάκη, του Μητροπολίτη Κέρκυρας, του βουλευτή ΝΔ Στέφανου Γκίκα, καθώς και της Δημάρχου Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου.

Η ΑΧΕΠΑ είναι μια οργάνωση που έχει ταυτίσει την παρουσία της με την κοινωνική προσφορά τον εθελοντισμό, στον αθλητισμό στον πολιτισμό και μέσα από όλες αυτές τις διαδικασίες βοηθιούνται οι τοπικές κοινωνίες. « Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που τιμά την χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Χρυσουλάκης κατά τον χαιρετισμό του.

Ο κυβερνήτης Ελλάδος Κωνσταντίνος Βαρσάμης μιλώντας στον Αθήνα984 τόνισε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα στην Κέρκυρα, ήρθαμε για να κάνουμε το ετήσιο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ Ελλάς. Ένα συνέδριο που κάθε χρόνο γίνεται και σε διαφορετική περιοχή της χώρας. Φέτος επιλέξαμε την Κέρκυρα για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια αλλά και τον πρώτο κυβερνήτη της χώρας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος ήταν ένα γνήσιο παιδί της διασποράς. Εκτιμούμε ότι η προσφορά του ήταν αρκετή μεγάλη για την χώρα δυστυχώς θυσιάστηκε και αυτό θυσιάστηκε για αυτή την χώρα γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ να τιμήσουμε καταρχήν εκείνον αλλά και για να κάνουμε το ετήσιο συνέδριο μας, οι εργασίες του οποίου θα λήξουν αύριο με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου»

Ο Νίκος Δημητρόπουλος, πρόεδρος του ΑΧΕΠΑ Κέρκυρα μιλώντας στον σταθμό μας επικεντρώθηκε στις δυνατότητες της Κέρκυρας να αποτελέσει συνεδριακός προορισμός:

« Είναι μεγάλη μας χαρά που φιλοξενούμε το 22ο Συνέδριο της Οργάνωσης, ένα επετειακό συνέδριο γιατί συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης. Παράλληλα η οργάνωση συμπληρώνει 99 χρόνια φέτος παρουσίας σε όλο τον κόσμο. Για μας στην Κέρκυρα αποτελεί μεγάλη πρόκληση στο να ανταπεξέλθουμε σε τόσους πολλούς συνέδρους που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα και να δείξουμε την δυνατότητα των υποδομών που έχουμε προκειμένου να διεξάγουμε μεγάλα συνέδρια»

Η επόμενη εκδήλωση των ΑΧΕΠΑ στην χώρα μας θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στην Αθήνα με το Παγκόσμιο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Μαργαρίτα Βάρθη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα