back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σημαντικά ευρήματα από το ημερολόγιο της Καρολάιν

Διαβάστε επίσης

Σημαντικά ευρήματα από το ημερολόγιο που κρατούσε η Καρολάιν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 33χρονου πιλότου ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της συζύγου του στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Από τις σημειώσεις του θύματος προκύπτει μια ταραχώδης σχέση μεταξύ του ζευγαριού με πολλές στιγμές έντασης. Ωστόσο σε καμία περίπτωση οι περιγραφές αυτές, όπως επισημαίνουν νομικές πηγές, δεν ήταν ικανές να δικαιολογήσουν την εγκληματική πράξη του κατηγορούμενου ή να αποτελέσουν το …πάτημα για ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο. Αντίθετα, κατά τις ίδιες πηγές, αποτυπώνεται η ασταθής ψυχολογική κατάσταση του θύματος, ιδιαίτερα μετά τη γέννηση του μωρού τους, καθώς και τα δυνατά συναισθήματα της τόσο απέναντι στο παιδί της, όσο και εντέλει και απέναντι στον δράστη.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μεταξύ της 4 και 5 τα ξημερώματα, ενώ συμπεραίνεται ότι δεν επήλθε ακαριαίως αλλά ήταν αγωνιώδης.

Τι αναφέρει τι διαβιβαστικό της Ασφάλειας

-Εξεταζόμενη η μητέρα του θύματος κατέθεσε πως δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της ιδιαίτερα προβλήματα στη σχέση της κόρης της με το σύζυγό της. Το Νοέμβριο του 20 το ζευγάρι απευθύνθηκε σε ειδικό για να διαχειριστεί την αποβολή και τις επιπλοκές της δεύτερης εγκυμοσύνης. Σταμάτησαν να επισκέπτονται την ειδικό το Φεβρουάριο του 21.

– Γειτόνισσα με το ζευγάρι κατάθεσε ότι στις 4 και 20 τα ξημερώματα άκουσε από την οικεία του ζευγαριού κλάματα του σκύλου και βήματα από τη σκάλα της μεζονέτας. Ωστόσο όπως ανέφερε δεν της έκανε εντύπωση αυτό, δεν άκουσε ούτε φωνές, ουρλιαχτά ή γάβγισμα του σκύλου.

– Από την έρευνα του οπτικού υλικού των καμερών γύρω από την περιοχή δεν προέκυψε κάποια ύποπτη κίνηση ή στάση αυτοκινήτου ή πεζού.

– Για κάμερα ασφαλείας στο σπίτι στα Γλυκά Νερά: Η τελευταία εγγραφή ήταν στις 12 και 26 τα ξημερώματα. Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking όπου φέρεται ότι η Καρολάιν αναζητούσε ξενοδοχεία. Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38. Επίσης εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις το χρονικό από 15.11. 19 έως 2.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρας της παίρνοντας μαζί και το παιδί τους. Στο μικροσκόπιο είναι το βιομετρικό ρολόι του θύματος, όπως και το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου όπου καταγράφονται βήματα στο διάστημα που φέρεται να ήταν δεμένος.

– Μηνύματα: Στις 23:18 εμφανίζεται μήνυμα στο κινητό του πιλότου προέρχονται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος που έγραφε «you stupid». Στις 23 και 42 εμφανίζεται εισερχόμενο μήνυμα από το Facebook του θύματος στο Facebook του πιλότου με περιεχόμενο: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».

Σύμφωνα με την αστυνομία από το σύνολο προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος. Επίσης αναφέρεται ότι η περιγραφόμενη ληστεία παρουσιάζει χαρακτηριστικές ομοιότητες με τη ληστεία άλλου συναδέλφου του που είχε γίνει το 2018 στο Αλεποχώρι.

Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής: Δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση

Για μία δύσκολη υπόθεση που κατάφερε να φέρει εις πέρας η Αστυνομία έκανε λόγο ο Διοικητής Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης κατά την παρουσίαση της εξιχνίασης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

«Η υπόθεση ήταν δύσκολη διότι δεν υπήρχαν στοιχεία και ίχνη και η αστυνομία δουλεύει με υποψίες οφείλει να σχηματίζει δικογραφίες, δηλαδή να τεκμηριώνει αδιάσειστα ότι λέει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα