back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πως σκηνοθέτησε ο 32χρονος τη συγκάλυψη της δολοφονίας της συζύγου του – Τι αντέγραψε

Διαβάστε επίσης

Άφωνη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τα συγκλονιστικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον ίδιο της τον σύζυγο. Ο 32 χρονος ομολόγησε χθες μετά από πολύωρη εξέταση στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ και περιέγραψε πώς ακριβώς δολοφόνησε την σύζυγό του.

Ισχυρίστηκε ότι είχαν συχνά καβγάδες και εκείνη την ημέρα είχαν τσακωθεί από νωρίς το απόγευμα.

Μάλιστα τον βράδυ, όπως είπε ο 32 χρονος, η Καρολάιν τον έδιωξε από το υπνοδωμάτιο στη σοφίτα και ο ίδιος μαζί με το μωρό κοιμήθηκε στον καναπέ στο καθιστικό.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα ξύπνησε και πήγε στην κρεβατοκάμαρα. Ξάπλωσε δίπλα στη γυναίκα και έβαλε ανάμεσά τους το μωρό. Τότε η Καρολάιν ξύπνησε και του ζήτησε να φύγει από το κρεβάτι. Ο πιλότος  όπως είπε στους αστυνομικούς θόλωσε και έπιασε τη γυναίκα από το λαιμό και την έπνιξε.

Αμέσως άρχισε να σκηνοθετεί το σκηνικό της δήθεν ληστείας μετά φόνου. Έδεσε την Καρολάιν πισθάγκωνα και της έβαλε στο στόμα την μπλούζα της ώστε να φαίνεται ότι την είχαν φίμωσε οι ληστές.

Στη συνέχεια κατέβηκε στο σαλόνι έπνιξε τον σκύλο με το λουρί και τον κρέμασε στα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας.

Περίπου 2 ώρες αργότερα, στις 06.15 τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση. Παραδέχτηκε ότι δεν ήταν δεμένος εκείνη την ώρα και ούτε τηλεφώνησε με την μύτη. Απλά είχε κολλήσει μονωτική ταινία στο στόμα του ώστε να ακούγεται ότι είναι φιμωμένος.

Στη συνέχεια δέθηκε μόνος του και πρόχειρα όπως άλλωστε είχαν καταθέσει και οι πρώτοι αστυνομικοί που μπήκαν στο σπίτι και τον έλυσαν.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι ο 33χρονος περιέγραψε ένα σκηνικό ληστείας μετά φόνου αντιγράφοντας την ιστορία που του είχε πει ο πιλότος εκπαιδευτής του ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας από τρεις αδίστακτους κακοποιούς τον Ιούλιο του 2018 στο σπίτι του στο Αλεποχώρι Μεγάρων.

Τα στοιχεία που «έδειξαν» τον δολοφόνο

Αν και από τις πρώτες ημέρες μετά τη δολοφονία οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είχαν καταλάβει ότι η ιστορία με τους ληστές δεν ευσταθούσε έπρεπε να εντοπίσουν αδιάσειστα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τις υποψίες του για την ενοχή του 32 χρονου.

Άλλωστε ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας είχε γίνει και ο βασικός ύποπτος της δολοφονίας.

Μετά από έρευνα και την βοήθεια της τεχνολογίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τα λάθη που έκανε ο 33χρονος.

Με την ολοκλήρωση της τεχνικής ανάλυσης στο κινητό του διαπιστώθηκε ότι στο διάστημα 4 με 6 που ισχυριζόταν ότι ήταν δεμένος και φιμωμένος, ο 33χρονος περπατούσε μέσα στο σπίτι και η εφαρμογή στο κινητό του είχε καταγράψει τα βήματα.

Επίσης το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν και η εφαρμογή στο κινητό της είχε καταγράψει την ώρα που άφησε την τελευταία της πνοή, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, ενώ ο ίδιος είχε πει ότι οι ληστές μπήκαν στο σπίτι λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα.

Το τρίτο και σημαντικό λάθος ήταν η αφαίρεση της κάρτας μνήμης από την κάμερα ασφαλείας. Ο ίδιος είχε πει ότι την κάρτα μνήμης την αφαίρεσαν οι ληστές όταν μπήκαν στο σπίτι Ωστόσο από την ανάλυση διαπιστώθηκε ότι η κάρτα είχε αφαιρεθεί στη 1.30 δηλαδή αρκετές ώρες πριν.

Ο ίδιος είπε ότι την κάρτα μνήμης την έκοψε και την πέταξε στην τουαλέτα.

Επίσης παραδέχτηκε ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα που δήθεν πήραν οι ληστές 10 με 15 χιλιάδες ευρώ.

Για τα χρυσαφικά είπε ότι υπήρχαν και τα έκρυψε εκείνη τη νύχτα έξω από το σπίτι. Μέρες αργότερα επέστρεψε και τα πέταξε σε άλλο σημείο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την πολύωρη εξέτασή του, ρωτούσε πόσο μεγάλη θα είναι η ποινή του και πότε θα επιστρέψει στην μικρή του κόρη ενώ ζήτησε συγγνώμη και από τους αξιωματικούς που όλο αυτόν τον καιρό είχαν καθημερινή επαφή μαζί του.

Ο πιλότος αν και αποδίδει τη δολοφονία σε μια στιγμή θυμού, τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον είχε προσχεδιάσει το έγκλημα όπως το αφαιρέσει την κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας, ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί και όλο το θέατρο που έπαιζε όλο αυτόν το καιρό και την ψυχραιμία που έδειχνε ενώ είχε δολοφονήσει την σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του.

Η αστυνομία μετά τις πρώτες ημέρες της δολοφονίας άρχισε να καταλαβαίνει τι είχε συμβεί αλλά έπρεπε να συγκεντρώσει αδιάσειστα στοιχεία για την ενοχή του 32 χρονου.

Αυτό έγινε εφικτό με την βοήθεια της τεχνολογίας και μετά από 37 ημέρες εξιχνίασαν το έγκλημα.

 

Δημήτρης Πέρρος

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα