back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με μέτρα υψίστης ασφάλειας ,ανέκφραστος και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν ,μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών , για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης.

Ο κατηγορούμενος για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του Ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη στις δέκα το πρωί. Έως τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος συνδικαλιστή, για δηλώσεις σχετικές με το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Παράλληλα, κινήθηκε η διαδικασία εξέτασης για λήψη του διοικητικού μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος του.

 

Στο μέτωπο της πανδημίας ,

252 νέα κρούσματα στην Αττική και 38 στη Θεσσαλονίκη σε σύνολο 469 που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ,ύστερα από 40.669 τεστ . 307 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 20 κατέληξαν.

 

Η μετάλλαξη Δέλτα, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, εξελίσσεται σε παγκοσμίως κυρίαρχη παραλλαγή του κορονοιού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την ίδια ώρα,
Πρόβλεψη υποχρεωτικότητας ως έσχατη λύση και μόνο για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες που αφορούν το προσωπικό των μονάδων υγείας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και το προσωπικό μονάδων περίθαλψης ευπαθών ομάδων, περιέχει η πρόταση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής, που δόθηκε στον πρωθυπουργό και στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την εισήγηση, θα αφορά σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και θα εφαρμοσθεί μόνον εφόσον τα προηγούμενα μέτρα ενθάρρυνσης και ενημέρωσης δεν αποφέρουν σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αριστοτελίας Πελώνη “η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα τη δημόσια υγεία και τον σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα”.

Εν τω μεταξύ,

Πρωτοδικείο των Βρυξελλών δικαίωσε την Κομισιόν στην προσφυγή της κατά της AstraZeneca , εκδίδοντας προσωρινή διαταγή για παράδοση εμβολίων επ’ απειλή προστίμου.

Το δικαστήριο καλεί την AstraZeneca να χορηγήσει σταδιακά 50 εκ. δόσεις εμβολίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Προτροπή σ΄ολους τους πολίτες να εμβολιαστουν απηύθυνε από το νέο Εμβολιαστικό Κέντρο στα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο.

Η Γερμανία αφαίρεσε την Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, από την κόκκινη λίστα της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες που εισέρχονται στη Γερμανία δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε 10ήμερη καραντίνα.

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας στις εθνικές οδούς, για την απρόσκοπτη έξοδο των εκδρομέων, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

Οι αρχές της Κριμαίας διέταξαν την εκκένωση τμημάτων της πόλης Γιάλτας, έπειτα από την έντονη βροχή που προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στη χερσόνησο αυτή του Εύξεινου Πόντου. Η περιοχή έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

ΚΑΙΡΟΣ
Λίγες νεφώσεις, αναμένονται αύριο στην Αττική, με τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα, κυρίως στα βόρεια του νομού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμοί Κελσίου. 27 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα