back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν ομολόγησε μετά από μαραθώνια κατάθεση στους αστυνομικούς στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο 33χρονος σύζυγος της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Ο καθ ομολογία δράστης κατά την ανάκρισή του, φέρεται να είπε ότι είναι ο μοναδικός εμπλεκόμενος στο έγκλημα, υποστήριξε ότι το βράδυ της 11ης Μαΐου προηγήθηκε έντονος καβγάς με την 20χρονη την οποία σκότωσε και στη συνέχεια σκηνοθέτησε τη ληστεία με στόχο να ξεγελάσει τους αστυνομικούς. Ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο διάστημα είχαν συνεχείς προστριβές, ενώ ισχυρίστηκε ότι αυτό που τον ένοιαζε πάνω από όλα ήταν το μωρό τους. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

 

Την επαναλειτουργία των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου με πληρότητα 50% και επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αποτελέσματος self test ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Επίσης ανακοίνωσε από το προσεχές Σάββατο τη λειτουργία των υπαίθριων παιδότοπων, των λούνα παρκ, των λουτρών και των ιαματικών πηγών.
Εν τω μεταξύ, σχέδιο επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα ποδοσφαίρου, επεξεργάζεται ομάδα της επιτροπής Λοιμωξιολόγων, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Από τα σούπερ μάρκετ θα διατίθενται τις επόμενες ημέρες τα self test σε Αχαΐα και Αττική, σύμφωνα με την κυβερνηση μετα από την απόφαση των φαρμακευτικών συλλόγων των δυο περιοχών να σταματήσουν τη δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης εξαπέλυσε επίθεση προς τους δύο αυτούς συλλόγους, κάνοντας λόγο για «ανόητες δικαιολογίες» και «ανυπόστατα δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα»

 

519 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 252 στην Αττική και 44 στη Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν σήμερα. 16 ασθενείς κατέληξαν, 321 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Την ικανοποίησή του για την απόφαση από το Eurogroup, της εκταμίευσης του πέμπτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ύψους 748 εκατ. ευρώ, εξέφρασε από το Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα νομοθετηθεί η πρόταση της Κυβέρνησης για μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε Χίο, Λέρο, Σάμο, Κω και Λέσβο στα οποία λειτουργούν δομές αιτούντων άσυλο.

 

Το “πράσινο φως” από την Κομισιόν για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την έναρξη της εκδήλωσης στην Αρχαία Αγορά. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε την έγκριση των 30,5 δις ευρώ προς τη χώρα μας “σημαντικό ορόσημο” και εκτίμησε ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 2021 αναμένεται να εκταμιευθούν σχεδόν 8 δις, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν, όπως είπε, κυρίως προγράμματα ηλεκτρικής διασύνδεσης νησιών αλλά και ενεργειακής θωράκισης επιχειρήσεων και κατοικιών.

Σε κοινωνιολογία , χημεία και πληροφορική εξετάζονται σήμερα οι απόφοιτοι των γενικών λυκείων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

 

Χωρίς αποτέλεσμα φαίνεται πως ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στη Βουλγαρία, όπου μετέβη σε μία προσπάθεια να πείσει την πολιτική ηγεσία της χώρας να άρει τις αντιρρήσεις της σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, χωρίς ωστόσο να αποσπάσει κάποια δέσμευση ή έστω και δήλωση της βουλγαρικής πλευράς προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Καιρός

Αρχικά αίθριος, προβλέπεται για σήμερα ο καιρός στην Αττική. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βαθμιαία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα