back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Επαναλειτουργούν από αύριο Σάββατο, υπαίθριοι παιδότοποι, λούνα παρκ και υπηρεσίες ευεξίας-Νέα μέτρα στον τουρισμό

Διαβάστε επίσης

Την επαναλειτουργία των κλειστών κινηματογράφων από την 1η Ιουλίου αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους ή με επίδειξη test, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία. Πρόκειται για ένα από τα πολλά νέα μέτρα  που ανακοινωθήκαν εχθές στο πλαίσιο  της άρσης περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνησης δραστηριοτήτων καθώς βελτιώνονται οι επιδημιολογικές συνθήκες.  

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλίας η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού που προχωρά, επιτρέπουν σε αυτές τις αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές αφορούν θέματα τουρισμού, πολιτισμού, αθλητισμού καθώς και άλλους τομείς.

Ειδικώς για τους κλειστούς κινηματογράφους ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η πληρότητα θα είναι στο 50%. Η είσοδος θα επιτρέπεται με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή με αρνητικό self test.

Από αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου ανοίγουν:

-οι υπαίθριοι παιδότοποι,
-τα λούνα παρκ με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας,
-οι υπηρεσίες ευεξίας (λουτρά, ιαματικές πηγές, μασάζ),
– οι εμποροπανήγυρεις, με κανόνες όπως οι λαϊκές αγορές.

Για το λιανεμπόριο, αποφασίστηκε πως το όριο του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ., αλλάζει σε ένα άτομο ανά 16 τ.μ.

Στα θέματα που αφορούν στο  Υπουργείου Τουρισμού και ειδικώς όσον αφορα στους περιορισμούς γαι την είσοδο τουριστών στην χώρα ανακοινώθηκαν τα παρακάτω νεα μέτρα. 

-Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα  χωρίς την προϋπόθεση  τεστ πριν την αναχώρησή τους όταν προέρχονται από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ κάτω των 6 ετών.

Συνολικά επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα με τις προϋποθέσεις που αφορούν τη σήμανση της κάθε χώρας προέλευσης, δηλαδή πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη.

Για τις πράσινες χώρες προέλευσης  ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες, δηλαδή είτε να είναι πλήρως εμβολιασμένοι είτε να έχουν αρνητικό rapid test 48 ωρών είτε με PCR 72 ωρών.

Για τις  πορτοκαλί χώρες προέλευσης  να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι πλήρως εμβολιασμένα με τα εγκεκριμένα στην Ελλάδα εμβόλια και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.

Εξαιρούνται οι πολίτες από χώρες προέλευσης, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για αρνητικό  PCR 72 ωρών και καραντίνα 7 ημερών και στο τέλος της καραντίνας ξανά τεστ πριν κυκλοφορήσουν στη χώρα.

-Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο.

 

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα