back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ασπρόπυργος: Υπό έλεγχο το μέτωπο της φωτιάς – Μήνυμα από το 112 – Στο σημείο μετέβη ο Ν. Χαρδαλιάς

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε βυτιοφόρο με προπάνιο, επί της οδού Παναγίας Φανερωμένης, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου και επεκτάθηκε σε βιομηχανική εγκατάσταση.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η ευρύτερη περιοχή, ενώ δεν αναφέρθηκαν, ευτυχώς, τραυματισμός ή εγκλωβισμός κάποιου ατόμου.

Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε η ευρύτερη περιοχή, ενώ ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στην περιοχή έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς. Στο σημείο μετέβη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 42 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 3 ελικόπτερο, ένα εκ των οποίων είναι συντονιστικό.

Σημειώνεται, ότι η φωτιά προκάλεσε ζημιές και σε ένα παρακείμενο κτίριο. Δεν έχει αναφερθεί, τουλάχιστον έως αυτήν την ώρα, τραυματισμός ή εγκλωβισμός κάποιου ατόμου.

Ειδοποίηση «112» από την Πολιτική Προστασία

Ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης έχει σταλεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου.Το μήνυμα που έλαβαν κάτοικοι του Ασπροπύργου και των Νέων Λιοσίων καλεί τους πολίτες να καταφύγουν σε κλειστό κτήριο, να κλείσουν τα παράθυρα και να μείνουν μακριά από υαλοπίνακες.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση, κίνδυνος έκρηξης. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/biomihanika-atyhimata».

Δημήτρης Πέρρος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα