back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πούτιν: Εποικοδομητική η συνάντηση με τον Μπάιντεν – Είναι έμπειρος πολιτικός άνδρας

Διαβάστε επίσης

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντησή του με το Τζο Μπάιντεν, τον οποίο χαρακτήρισε “έμπειρο πολιτικό άνδρα”.

Ανακοίνωσε ότι στην συνάντησή τους, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν οι πρέσβεις των δύο χωρών να επιστρέψουν στα πόστα τους και να αναλάβουν εκ νέου τα διπλωματικά τους καθήκοντα.

Αναφορικά με τις κυβερνοεπιθέσεις, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις, τονίζοντας ότι η Μόσχα έδωσε όσα στοιχεία είχε στην Ουάσινγκτον, η οποία δεν της απάντησε. Τόνισε ότι οι καταγεγραμμένες κυβερνοεπιθέσεις προέρχονται παγκοσμίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι από τη Ρωσία.

Αναφορικά με την Ουκρανία, δήλωσε ότι ο Μοναδικός στόχος της Ρωσίας είναι η εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ, ενώ φαίνεται ότι στη συζήτηση με τον Μπάιντεν ετέθη και ζήτημα εισόδου της (Ουκρανίας) στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ.

Σχετικά με τον φυλακισμένο επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι έχει κατ’ εξακολούθησιν παραβιάσει το νόμο και ορθώς κρατείται. “Ο Ναβάλνι ήξερε πολύ καλά ότι εάν επέστρεφε θα συλλαμβανόταν και όμως επέστρεψε”.

Αβάσιμη χαρακτήρισε την ανησυχία της Ουάσινγκτον για τη στρατικοποίηση της Αρκτικής από τη Μόσχα, υπογραμμίζοντας ότι ΗΠΑ και Ρωσία πρέπει να συνεργαστούν στην περιοχή.

Άσκησε επίσης κριτική στις ΗΠΑ για την οπλοχρησία και την αστυνομική βία.

 

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα