back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Να μη γίνει στην πλατεία Εξαρχείων η στάση του μετρό

Διαβάστε επίσης

Την πλήρη αντίθεσή της στην κατασκευή στάσης του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων εξέφρασε η Ανοιχτή Πόλη, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Κυριάκος Αγγελάκος τόνισε ότι πρόκειται για λάθος σχεδιασμό που θα διαλύσει τη γειτονιά αλλά και την ιστορική πλατεία. “Αποχαιρετίστε, λοιπόν, την πλατεία Εξαρχείων όπως τη γνωρίζαμε” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, πρότεινε γίνει επανασχεδιασμός και η στάση του μετρό να κατασκευαστεί ανάμεσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο και κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση με το Υπουργείο Υποδομών και την Αττικό Μετρό.

Αποχαιρετίστε την Πλατεία Εξαρχείων, Κυριάκος Αγγελάκος, δημοτικός σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη

“Αναρωτιέμαι μερικές φορές εάν οι δημοτικοί σύμβουλοι ή ο Δήμος έχουν λόγο στην πόλη , στις αλλαγές που γίνονται στην πόλη ή αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν ερήμην μας και εμείς θα τις παρακολουθούμε σαν κομπάρσοι.

Μιλάω για τον προβλεπόμενο σταθμό των Εξαρχείων, έναν σταθμό ο οποίος θα γίνει στη γραμμή νούμερο 4, η οποία διασχίζει το κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για έναν λάθος σχεδιασμό, με καταστροφικές συνέπειες για τη γειτονιά και τη ζωή των κατοίκων. Κατ’αρχάς, για δέκα χρόνια, οι κάτοικοι θα ζήσουν ένα εργοτάξιο, με τρομερή όχληση, που θα διαλύσει την περιοχή. Και θα διαλύσει τη μοναδική πλατεία της περιοχής.

Είμαι υπέρ της δημιουργίας της γραμμής του μετρό. Δέκα χρόνια μετά, όμως, όταν πια το εργοτάξιο θα έχει τελειώσει, θα παραδοθεί στους κατοίκους μία πλατεία που δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με την κάτοψη της Αττικό Μετρό στο κέντρο της πλατείας θα είναι η είσοδος και η έξοδος. Στη γωνία Στουρνάρη και Τρικούπη θα υπάρχει το ασανσέρ για τα ΑΜΕΑ και στη γωνία της Θεμιστοκλέους θα υπάρχει η εγκατάσταση εξαερισμού. Αποχαιρετίστε λοιπόν την πλατεία Εξαρχείων όπως τη γνωρίζαμε.

Η Ανοιχτή Πόλη είχε προτείνει ο σταθμός να μεταφερθεί στην Τοσίτσα, στον χώρο μεταξύ του Αρχαιολογικού Μουσείου και του Πολυτεχνείου. Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας μετατόπησης είναι πολλά. Μιλάμε για άμεση πρσβαση στο Μουσείο, τη συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γραμμές τρόλει και λεωφορείων, μιλάμε για την αναβάθμιση των περιοχών κάτω από την Πατησίων.

Ο Δήμος να αναλάβει μια πρωτοβουλία διαβούλευσης με το υπουργείο Υποδομών και την Αττικό Μετρό. Η μετατόπιση μόνο καλό μπορεί να φέρει”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα