back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ε. Κοσμίδη: Εθνικό και διαδημοτικό έργο, ο ποδηλατόδρομος 72 χλμ στο πλαίσιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου

Διαβάστε επίσης

 

«Εθνικό και διαδημοτικό έργο, η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου μήκους 72 χιλιομέτρων που θα εκτείνεται από τον Πειραιά έως το Σούνιο, στο πλαίσιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, προϋπολογισμού 32 εκατομμυρίων ευρώ, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης» είπε στον ΑΘΗΝΑ 984 η εντεταλμένη σύμβουλος τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής, Ευρώπη Κοσμίδη.

Στη συνομιλία της με την Μαρία Παύλου έκανε λόγο για «ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα έργα αστικής ανάπλασης συμπληρωματικών χώρων, που φέρνει πιο κοντά στη θάλασσα τους Δήμους της Περιφέρειας» υπογραμμίζοντας και τον σημαίνοντα ρόλο της κεντρικής βούλησης για την υλοποίηση έργων τέτοιας έκτασης.

Υπεύθυνη η ίδια για τα τεχνικά έργα και τη διαχείριση των μητροπολιτικών υποδομών, εκτίμησε πως παρά τις δυσκολίες, το έργο της αναβάθμισης αρχίζει να γίνεται ορατό.

Η κυρία Κοσμίδη αναφέρθηκε και στην επικείμενη ολοκλήρωση της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου. «Πρόκειται για ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ με πολλές αγκυλώσεις λόγω κορονοιού, οι οποίες ξεπεράστηκαν. Πλέον βρίσκεται στη δεύτερη φάση αποπεράτωσης και μπαίνουμε σε τροχιές μεγάλων ταχυτήτων, σε συνδυασμό με ασφαλτοστρώσεις 28 εκατομμυρίων ευρώ σε 600 σημεία της Αττικής.»

Επιπρόσθετα τόνισε πως βρίσκονται σε εξέλιξη 490 έργα σε συνεργασία με 66 δήμους της Αττικής και σε πολύ καλό στάδιο το έργο συντήρησης του πρωτεύοντος αστικού δικτύου 4.500 χιλιάδων χιλιομέτρων της Περιφέρειας με ασφαλτοστρώσεις, στηθαία, διαγραμμίσεις, κάθετες σημάνσεις, όπως και αντικατάσταση 23χιλιάδων στήλων φωτισμού με led νέας τεχνολογίας.

«Εκσυγχρονιζόμαστε, δημιουργούμε μια νέα αρχή για την Αττική, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την ομάδα δυνατών αιρετών στελεχών, με επιστημονικά εχέγγυα.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα