back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο μικρός Αλέξανδρος χρειάζεται τη βοήθειά μας

Διαβάστε επίσης

Ο, 3 ετών, Αλέξανδρος Καλλέργης διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση και από την ηλικία των 2 ετών, έχει υποβληθεί σε 9 χειρουργικές επεμβάσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς, για να μη καταλήξει ως ενήλικας σε αναπηρική καρέκλα χρειάζεται να υποβληθεί σε μiα ακόμη, την SDR (Selective Dorsal Rhizotomy), μια χειρουργική επέμβαση σπονδυλικής στήλης, στο Παιδικό Νοσοκομείο στο St. Louis, Missouri. 

«Τα παιδιά μου ο Αλέξανδρος και Μάριος, δίδυμα, γεννήθηκαν πρόωρα με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν εγκεφαλική αιμορραγία και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά σε 16 επεμβάσεις», θα πει στον Αθήνα 9.84, η μητέρα τους, Όλινκα Καλλέργη. «Ο Μάριος, παρότι, οι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα επιβιώσει είναι σήμερα καλύτερα με κάποια προβλήματα στην πρόσληψη βάρους. Ο Αλέξανδρος, δυστυχώς, ανέπτυξε υδροκεφαλία και μια εγκεφαλική παράκαμψη τοποθετήθηκε μόνιμα στο κεφάλι του. Υπέφερε βρεφικούς σπασμούς και η εγκεφαλική αιμορραγία προκάλεσε μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλό του, η οποία επηρεάζει την κίνηση του. Λίγο αργότερα, διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση. Δεν μπορεί να σταθεί όρθιο, να περπατήσει ανεξάρτητα, να κάτσει σταθερά κλπ. Η επέμβαση SDR, που είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για τη μείωση της σπαστικότητας της εγκεφαλικής παράλυσης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή μελλοντικών ορθοπεδικών επεμβάσεων, δεν πραγματοποιείται στην Ελλάδα».

Ο Αλέξανδρος

Έκκληση για βοήθεια

«Η ειρωνεία είναι ότι περίμενα να σταθώ γερά στα πόδια μου επαγγελματικά και οικονομικά πριν κάνω παιδιά» μου εξομολογείται η κα Καλλέργη. « Όταν αποφάσισα να κάνω παιδιά ήμουν σε πάρα πολύ καλή, για τα ελληνικά δεδομένα, οικονομική κατάσταση. Δυστυχώς εξαντλήθηκαν τα πάντα από τους πρώτους 4 μήνες ζωής τους και έχουν δημιουργηθεί και χρέη. Έτσι έφτασε η μέρα που δεν μπορώ  να αντεπεξέλθω και το σημείο που δεν περίμενα να φτάσω, να ζητώ τη βοήθεια του κόσμου. Η προσπάθεια, που έκανα να καλυφθούν κάποια έξοδα της επέμβασης του Αλέξανδρου μέσω του ΕΟΠΥΥ δυστυχώς δεν ευδοκίμησε. Η λίστα ασθενειών που καλύπτει επέμβαση στο εξωτερικό ο ΕΟΠΥΥ είναι συγκεκριμένη και η ασθένεια του Αλέξανδρου δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν. Έτσι μου ζήτησαν βεβαίωση από παιδοχειρουργό δημοσίου νοσοκομείου . Ο παιδοχειρουργός του δημόσιου νοσοκομείου όχι μόνο σε μένα αλλά και σε άλλους γονείς που γνωρίζω, αρνείται να δώσει βεβαίωση σε παιδί που δεν το έχει κουράρει ο ίδιος».

ΜΚΟ Hellenic Heart for Kids

Έλληνες στην Αστόρια των ΗΠΑ ίδρυσαν την ΜΚΟ Hellenic Heart for Kids με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων ύψους 75.000 $ για τον Αλέξανδρο αλλά και στο μέλλον για άλλα παιδιά σε Ελλάδα και Κύπρο που χρήζουν άμεσης ιατρική βοήθειας.

«Η πρωτοβουλία για την ίδρυση της ΜΚΟ ανήκει σε φίλους, πρώην συμφοιτητές  και συναδέλφους μου στην Αμερική όπου έχω εργαστεί ως δικηγόρος για αρκετά χρόνια» εξηγεί η μητέρα του  Αλέξανδρου. «Σκέφτηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων θα είναι ασφαλής, οργανωμένη και ελεγχόμενη. Θα εξασφαλίζει στους δωρητές ότι τα χρήματα τους θα χρησιμοποιηθουν για τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώνονται. Ο αρχικός σκοπός της ίδρυσης αυτής της ΜΚΟ ήταν να βοηθήσουν τον Αλέξανδρο ωστόσο εξελίχθηκε σε κάτι μεγαλύτερο και  αποφάσισαν να βοηθούν κάθε χρόνο ένα παιδί από την Ελλάδα ή την Κύπρο, που πρέπει να κάνει κάποια επέμβαση στην Αμερική και η οικογένεια του δεν μπορεί να την υποστηρίξει»

Όσοι επιθυμείτε να στηρίξετε τα βήματα του μικρού Αλέξανδρου μπορείτε να το πράξετε μέσω της ιστοσελίδας της οργάνωσης.  Η επέμβαση πρέπει να γίνει το συντομότερο για να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες βλάβες λόγω της γρήγορης (λόγω ηλικίας) ανάπτυξης του σκελετού. 

«Ακόμα και μια πολύ μικρή συμβολή αν έρθει από πολλούς θα μετρήσει! Υπεράνθρωπος είναι οι πολλοί άνθρωποι!!!
Το κόστος ενός καφέ, ενός γεύματος… μπορεί να κάνει την διαφορά για τον Αλέξανδρο!» σημειώνει , η φίλη της οικογένειας Σοφία Λουκέρη.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα