back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Χριστίνα Σουγιουλτζή μιλά στον Αθήνα 9.84 για την παράσταση 9.25, από την ομάδα «κι όμΩς κινείται» στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Διαβάστε επίσης

Η δημοφιλής ομάδα «κι όμΩς κινείται», συνδυάζει την ακροβασία με τον σύγχρονο χορό, αλλά και το τσίρκο με την τέχνη του θεάτρου.

Φέτος, εμφανίζεται για δεύτερη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, με ένα νέο έργο με τίτλο ”9.25′, στις 10-11 Ιουνίου στις 9μμ (Πειραιώς 260– Χώρος Δ), για το οποίο μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου, η χορογράφος-χορεύτρια Χριστίνα Σουγιουλτζή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο τεράστιο, εντυπωσιακό σκηνικό που δεσπόζει επί σκηνής αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι αν φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Με τρεις μουσικούς επί σκηνής, οι τέσσερις ερμηνευτές μοιράζονται μια μεταμορφωτική, αποκαλυπτικη διαδρομή, σε μια αλληγορία για το πέρασμα του χρόνου, τις στιγμές που σταματάς, κοιτάς γύρω σου και αντιλαμβάνεσαι το χρόνο να τρέχει και να τα παρασύρει όλα.

«Tο ”9.25”, σηματοδοτεί τη στιγμή αναχώρησης ενός τρένου. Είναι μια παράσταση που μιλά για το χρόνο και γι αυτό επί σκηνής υπάρχει ένα τεράστιο σκηνικό με δύο ρόδες που συμβολίζουν το χρόνο που φεύγει. Είναι από τις δυσκολότερες παραστάσεις που έχουμε κάνει. Αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς και είναι μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας του να μπορέσουμε να συνυπάρξουμε τέσσερα άτομα σε αυτή τη ρόδα που κυλά με τους ανθρώπους επάνω της. Όμως, είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα, έχουμε κάνει αμέτρητες πρόβες και πλέον είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε», τόνισε η κ.Σουγιουλτζή.

Δεν έκρυψε ότι την προβληματίζει η αίσθηση του φόβου που έχει απλωθεί σε μια μεγάλη μερίδα του κοινού σχετικά με τη συναναστροφή και τη συνάθροιση, επισημαίνοντας ότι ο χώρος διεξαγωγής της παράστασης διαθέτει ανοιχτή οροφή και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

«Υπήρξε μια μακρά περίοδος σιωπής λόγω της πανδημίας, αλλά οι χώροι και οι άνθρωποι δε σταματούν να υπάρχουν. Προσπαθήσαμε να διατηρηθούμε ενεργοί. Για εμάς, η συναναστροφή και η είναι ο πυρήνας της ζώης και της δουλειάς μας και με ανησυχεί ο φόβος που παραμένει λόγω της πανδημίας σε ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Από την άλλη, όταν στερείσαι κάτι, το αναζητάς, επομένως δεν ξέρω τι από όλα αυτά θα υπερισχύσει. Πιστεύω όμως στους ανθρώπους που θα κάνουν την κίνηση να έρθουν στο θέατρο. Ελπίζω η παράσταση να επικοινωνήσει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα