back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου – Αθηναϊκή Ριβιέρα από τον Πειραιά έως το Σούνιο – Ποδηλατόδρομος 70 χλμ. ( Video)

Διαβάστε επίσης

Το σχέδιο για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», παρουσιάστηκε την Πέμπτη σε ειδική εκδήλωση στην Γλυφάδα, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το αστικό κομμάτι, από τον Πειραιά μέχρι τη Βουλιαγμένη είναι μήκους 22 χλμ. και θα περιλαμβάνει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ στο υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ θα γίνει ενιαία ανάπλαση.

Το συνολικό έργο θα κατασκευαστεί με άξονες τη φύση, τον πολιτισμό, την άθληση και την ψυχαγωγία. Εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου θα ολοκληρωθεί σε φάσεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων.

Εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολίτες θα μπορούν απρόσκοπτα να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν ποδήλατο.

Συνολικά, το έργο, θα αποτελείται από ενα ενιαίο μέτωπο μήκους 70 χλμ. ενώ σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων.

«Αυτό το άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα, βήμα βήμα, αρχίζει και γίνεται πράξη» τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας ειδική αναφορά στην «εμβληματική επένδυση του Ελληνικού, η οποία ήδη -ως προς τις νομοθετικές αρμοδιότητες- βρίσκεται στα τελευταία της στάδια» και αφορά ταυτόχρονα το άνοιγμα ενός χώρου «με τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου, το οποίο και αυτό θα είναι στραμμένο προς τη θάλασσα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του.

Η παρουσίαση ανάπλασης

Η παρουσίαση που έκανε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, για την ανάπτυξη του δικτύου ποδηλατοδρόμων και πρωτοβουλίες σχετικά με την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου

Ποδήλατο και Παραλιακό Μέτωπο

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα