back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Π. Παναγιωτόπουλος: Οι στιγμές μας ήταν γεμάτες “εκρήξεις” δημιουργικότητας, ελευθερίας, και ανεξαρτησίας

Διαβάστε επίσης

Ο σταθμός της πόλης, ο Αθήνα 9.84 έχει σήμερα γενέθλια. Συμπληρώνει 34 χρόνια στον αέρα, από τις Μαΐου του 1987, σηματοδοτώντας την έναρξη της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στις εκπομπές του, δημοσιογράφοι παραγωγοί και καλεσμένοι, θυμούνται και θυμίζουν ραδιοφωνικές ιστορίες του παρελθόντος συνομιλώντας με παλαιότερους συνεργάτες, αλλά και στελέχη του Αθήνα 9.84.

Αύριο Τρίτη 1η Ιουνίου, θα το ζήσουμε με μεγαλύτερη εξωστρέφεια, εκπέμποντας ζωντανά πρόγραμμα από την Πλατεία Συντάγματος 6 το πρωί με 8 το βράδυ. Από τις 9πμ. έως τις 3μμ., μαζί μας στην Πλατεία Συντάγματος θα βρίσκεται κινητή μονάδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του ΕΣΥ.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ιδρυτικό στέλεχος του Αθήνα 9.84, μίλησε στον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. 

«Ο Αθήνα 9.84 είναι ένα κομμάτι της ζωής μας. Συνδέεται με τις πολιτικές πρωτοβουλίες  ενός πραγματικά μεγάλου πολιτικού, του Μιλτιάδη ‘Εβερτ, ο οποίος άφησε τις προκαταλήψεις, έσπασε τα στεγανά της κρατικής ραδιοφωνίας, τόλμησε κόντρα στην τότε κυβέρνηση να ανοίξει τα ερτζιανά και να  φτιάξει την ελεύθερη ραδιοφωνία, να διαμορφώσει την ελεύθερη ραδιοφωνική έκφραση. Βρεθήκαμε κοντά άνθρωποι με τελείως διαφορετικές αφετηρίες, και διαφορετικές απόψεις αλλά με έναν κοινό παρονομαστή, τον πόθο για ελεύθερη έκφραση. 

Οι στιγμές μας ήταν γεμάτες “εκρήξεις” δημιουργικότητας, ελευθερίας, και ανεξαρτησίας. Ολες οι στιγμές μας λοιπόν ήταν μοναδικές»   

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα