back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ν. Τσούχλος: Οι σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα έχουν έναν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών για να αναπτύξουν την τέχνη τους διεθνώς

Διαβάστε επίσης

Εκσυγχρονισμένο και ολοκληρωμένο αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό το κτίριο του Ωδείου Αθηνών μέσα στο τρέχον έτος, τιμώντας τα 150 χρόνια από την ίδρυση του. Οι εργασίες που είναι σε εξέλιξη προβλέπουν μεταξύ άλλων ένα ανανεωμένο αμφιθέατρο 600 θέσεων. Παράλληλα, διαμορφώνεται η είσοδος του κτιρίου με χώρους για εκθέσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ στο ισόγειο προς την οδό Ρηγίλλης δημιουργείται το καφέ και το εστιατόριο του Ωδείου. Το δεύτερο υπόγειο της βόρειας πλευράς μεταμορφώνεται σε κέντρο μουσικής τεχνολογίας, χώρο υποστήριξης της νεανικής πολιτισμικής επιχειρηματικότητας και χώρο ανάπτυξης της διδασκαλίας εξ αποστάσεως στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης.

«Το Ωδείο έχει μια ιστορία 150 ετών, έχουν θητεύσει ο Δημήτρης Μητρόπουλος, η Μαρία Κάλλας, ο Λουκάς Καρυτινός, ο Λεωνίδας Καβάκος και τόσοι άλλοι διάσημοι, επομένως η δύναμη του θεσμού αυτού και η χρησιμότητα του στα καλλιτεχνικά πράγματα, μιλούν από μόνα τους»  δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ωδείου Αθηνών, Νίκος Τσούχλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη.

«Οι ιστορικοί αυτοί θεσμοί περνάνε φάσεις ακμής και φάσεις παρακμής και πρέπει να πω ότι η οικονομική κρίση δημιούργησε μεγάλα ρήγματα και προβλήματα, ωστόσο αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλύτερο σημείο καθώς όλη η ομάδα που εργάζεται αντιλαμβάνεται την μεγάλη ευθύνη για την επένδυση του Ωδείου στην Αθηναϊκή κοινωνία» ανέφερε.

Επισήμανε πως «το πάγιο πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δυστυχώς οι καλλιτεχνικές σπουδές που υπάγονται στο Υπουργείο Πολιτισμού είναι θεσμικά μη αναβαθμισμένες που σημαίνει πως η ακαδημαϊκή αξία του πτυχίου είναι μηδενική»

Ο κ. Τσούχλος σε μια προσπάθεια να καλύψει αυτή την έλλειψη απευθύνθηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε ένα από τα πιο γνωστά μουσικά Κολλέγια του Λονδίνου το Goldsmiths Gollege, ξεκινώντας έτσι μια νέα εποχή για το Ωδείο Αθηνών.

«Με αυτή η θεσμική συνεργασία οι σπουδαστές του Ωδείου θα μπορούν μέσα σε μια 4ετία να έχουν ένα αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών που τους δίνει πάρα πολλές δυνατότητες να αναπτύξουν την τέχνη τους διεθνώς»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα