back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το Κρεμλίνο δεν αναμένει «επανεκκίνηση» στις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξει τυπική επανεκκίνηση στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ κατά την σύνοδο κορυφής μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη στις 16 Ιουνίου, ωστόσο ανέφερε ότι δεν πρέπει να μειωθεί η σημασία της. Την δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Να περιμένει κανείς ότι κατά την διάρκεια μίας πρώτης συνάντησης θα υπάρξει κατανόηση σε ζητήματα που διαφωνούμε βαθύτατα, είναι κάτι το αμφίβολο. Όμως την ίδια στιγμή δεν θα ήταν σωστό να μειώσουμε την σημασία αυτής της συνάντησης» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ότι η Μόσχα δεν αναμένει από την συνάντηση των δύο ηγετών επανεκκίνηση στις σχέσεις Ρωσίας και ΗΠΑ. «Ασφαλώς, στην περίπτωση αυτή δεν θα αρχίσουμε να μιλάμε για επανεκκίνηση. Η εμπειρία που έχουμε από την επανεκκίνηση στις διμερείς σχέσεις δεν είναι η καλύτερη», είπε, επισημαίνοντας ότι το πλήθος των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στις διμερείς σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ παίζει επίσης τον ρόλο του.

Παράλληλα ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η επικείμενη συνάντηση των δύο ηγετών είναι πολύ σημαντική. «Σημασία έχει ότι παρόλα αυτά οι δύο πρόεδροι θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις και να παραθέσουν τις δικές τους θέσεις για τα ζητήματα εκείνα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις δύο χώρες. Και επίσης, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, για τα ζητήματα τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα