back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις απουσίες – Τις επόμενες ημέρες η εγκύκλιος

Διαβάστε επίσης

Εγκύκλιο με ευνοϊκές για τους μαθητές ρυθμίσεις για τις φετινές απουσίες τους αναμένεται να εκδώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας «esos.gr» η εγκύκλιος, που αναμένεται να σταλεί στα σχολεία έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα έχει ως κατεύθυνση να μην μείνει στην ίδια τάξη κανένας μαθητής λόγω απουσιών, με εξαίρεση ακραίες περιπτώσεις.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να επικρατήσει επιείκεια λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών φέτος ελέω πανδημίας και να «καλυφθούν» όσο το δυνατόν επαρκέστερα οι μαθητές που χρεώθηκαν με απουσίες, ενώ είχαν αντικειμενικά προβλήματα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όπως αδυναμία παρακολούθησης των μαθημάτων λόγω κακής σύνδεσης με το διαδίκτυο, έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού ή ίντερνετ κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο που είχε εκδώσει με το ξεκίνημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, είχε καλέσει τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να αποτυπώνουν συστηματικά το σύνολο των μαθητών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκειας της ημέρας, ανά τάξη. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ισχύουν από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα:

– Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες.
– Οι μαθητές των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής είναι υποχρεωμένοι να επαναλάβουν τη φοίτηση τους στην ίδια τάξη.
– Στην περίπτωση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Γυμνασίων και Λυκείων ισχύουν τα αριθμητικά όρια που προβλέπονται προσαυξημένα κατά δεκαέξι (16) απουσίες.
– Στην περίπτωση των Εσπερινών Γυμνασίων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων ή Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων ισχύουν τα αριθμητικά όρια που προβλέπονται, προσαυξημένα κατά δεκαέξι (16) απουσίες.
– Στην περίπτωση των ιδιωτικών σχολείων τα οποία λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο ισχύουν τα αριθμητικά όρια που προβλέπονται προσαυξημένα ανάλογα με τον αριθμό των επιπλέον ωρών.

Οι απουσίες μαθητών καταγράφονται, αλλά δεν προσμετρώνται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Αν νοσεί από κορωνοϊό ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.
– Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας.
– Μαθητής που έχει υποβληθεί σε μοριακή διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό και για όσο χρόνο αναμένει την έκδοση του αποτελέσματος.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα