back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Χαρίζοντας δύναμη» σε γυναίκες με καρκίνο

Διαβάστε επίσης

696 γυναίκες ασθενείς με καρκίνο, που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία έχουν πάρει τη δική τους περούκα, μέσω του προγράμματός δωρεάς μαλλιών «Χάρισε Δύναμη», το οποίο υλοποιεί εδώ και 6 χρόνια ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Περισσότερες 55.000 κοτσίδες έχουν συλλεγεί από δωρεές και έχουν παραδοθεί, με βάση κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, στις ασθενείς. 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» καλύπτει το κόστος αγοράς περούκας έως 744€ ενώ άνεργες και οικονομικά ευάλωτες γυναίκες μπορούν να επιλέξουν την περούκα τους δωρεάν. Τα μαλλιά που συλλέγονται προωθούνται σε κατασκευαστή περουκών, ζυγίζονται και ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» λαμβάνει από τον κατασκευαστή περουκών ως δωρεά την αξία των μαλλιών.

«Είμαστε όλοι πολύ περήφανοι στο Σύλλογο για την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, που προσφέρει δύναμη και στήριξη σε γυναίκες, οι οποίες βιώνουν μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο στη ζωή τους», θα πει στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Παρασκευή Μιχαλοπούλου.  «Παράλληλα το πρόγραμμα όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να εμπλέξει στην διαδικασία προσφοράς και αλληλεγγύης, ανθρώπους όλων των ηλικιών. Η προσφορά των κοτσίδων όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε συλλέξει 55.000 κοτσίδες και το σημαντικότερο και πιο συγκινητικό είναι η μεγάλη συμμετοχή των νέων παιδιών, που με λαχτάρα κόβουν τα μαλλιά τους και μας τα στέλνουν».

«Η ζήτηση περουκών είναι συνεχώς αυξανόμενη, προσθέτει η κα Μιχαλοπούλου, επισημαίνοντας ότι, «μέσω του προγράμματος «Χάρισε Δύναμη», κάποια κομμένα μαλλιά, ένα υλικό ουσιαστικά άχρηστο, παίρνει τεράστια αξία, πραγματική και ηθική, τόσο για τις ωφελούμενες γυναίκες όσο και για τους δωρητές. Παρά τις δυσκολίες, που προκάλεσε η πανδημία στο εν λόγω πρόγραμμα, δηλαδή, κλειστά κομμωτήρια, περιορισμοί στις μετακινήσεις, προβλήματα με τις μεταφορικές εταιρείες, κλπ, όλες οι γυναίκες, που έκαναν αίτηση στον σύλλογο μας και πληρούσαν τα  οικονομικοκοινωνικά κριτήρια, πήραν την περούκα τους».

Προϋποθέσεις για τη δωρεάν παροχή περούκας

  • Βεβαίωση γιατρού ή Νοσοκομείου που να αναφέρει πως κάνετε ή πρόκειται να αρχίσετε χημειοθεραπείες για οποιαδήποτε μορφή καρκίνου.
  • Εκκαθαριστικό του τελευταίου έτους που να αποδεικνύει εισόδημα έως 12.000€
  • Κάρτα ανεργίας ή απορίας εφόσον υπάρχει
  • Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητάς σας όπου θα αναγράφεται τηλέφωνο επικοινωνίας.

Προδιαγραφές δωρεάς μαλλιών για το «Χάρισε Δύναμη»

  • Μήκος, τουλάχιστον, 20 εκατοστά.
  • Χωρίς οποιαδήποτε χημική επεξεργασία (πχ βαφή, ισιωτική, περμανάντ). Τα μαλλιά μπορούν να είναι βαμμένα με φυτικές βαφές, χρωμοσαμπουάν και ημι-μόνιμες βαφές. Δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί ντεκαπάζ, μόνιμη βαφή ή χημική επεξεργασία.
  • Με λιγότερο από 5% λευκές τρίχες.
  • Σπαστά ή σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά.
  • Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι φρεσκολουσμένα και τελείως στεγνά, χωρίς προϊόντα styling.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Χάρισε Δύναμη» μπορείτε να δείτε εδώ.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα