back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές του Δομοκού προκειμένου να εκτίσει ποινή φυλάκισης 13 ετών και 8 μηνών, βρίσκεται ο Γιάννης Λαγός, καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Μετά το σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και την έκδοση του στην Ελλάδα, έφθασε το μεσημέρι σήμερα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και από κει με αστυνομική συνοδεία στην Εισαγγελία Εφετών. Δια των δικηγόρων του κατέθεσε αίτημα να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, αίτημα ωστόσο που απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, καθώς αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

1.957 κρούσματα κορωνοϊού, 886 από αυτά στην Αττική, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στο 3,26% – κάτω από το όριο συναγερμού – διαμορφώθηκε ο δείκτης θετικότητας. Ανάσα παίρνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς στα νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας εισήχθησαν 302 ασθενείς (Ημερήσια μεταβολή -20.73%). Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 661 ασθενείς covid.

Αύριο, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test από τις εννέα το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι, στο Σταθμό Μετρό στο Σύνταγμα, στο Άλσος Κηφισιάς στην είσοδο από Ηρώδου Αττικού καθώς και στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.

Για μια ακόμη εβδομάδα, έως την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου, παρατείνεται το γενικό lock down στην Κάλυμνο, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στο νησί.

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’ σε όλη τη χώρα. Με ανάρτησή του στα Social media, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προτρέπει τους δημότες να εμβολιαστούν. ‘’Μην κάθεστε, μην το σκέφτεστε. Περάσαμε πολλά, σκληρά και αφύσικα. Το γοργόν και χάριν έχει” έγραψε με αφορμή τον δικό του εμβολιασμό σήμερα, με την πρώτη δόση της AstraZeneca.

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αύριο, όπως και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου έχουν καταστήματα, εκπτωτικά χωριά, πολυκαταστήματα, super market και κομμωτήρια. Προτεινόμενο ωράριο για το λιανεμπόριο είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ για τα καταστήματα τροφίμων έως τις 10 και μισή.

Σε τρεις συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, όταν διαδηλωτές πετώντας μολότοφ, πέτρες και ξύλα, προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν την πρεσβεία του Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων και ρίψη νερού, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είχε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιούχου, στον απόηχο του βομβαρδισμού του 13ορουφου κτιρίου στη Γάζα, στο οποίο στεγαζόταν το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press αλλά και το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παρείχε διαβεβαιώσεις ότι το Ισραήλ ‘’κάνει τα πάντα για να αποφύγει να βλάψει ανθρώπους που δεν εμπλέκονται” στη μάχη του με τη Χαμάς, ενώ επανέλαβε ότι πριν την επιδρομή είχε οργανωθεί η απομάκρυνση των ανθρώπων από το κτίριο.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, με τον εκπρόσωπο της παλαιστινιακής αρχής να χαρακτηρίζει την συνομιλία ‘’σημαντική’’ χωρίς περαιτέρω σχόλια.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 7η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκ:

Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 0

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία: 0 – 1

Ατρόμητος – Βόλος: 1 – 0

και ΟΦΗ – Παναιτωλικός: 2 – 2

Και ο καιρός…

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ΑΥΡΙΟ στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.. 18,3 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα