back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

«Η μεγάλη πλειοψηφία Ελλήνων και Τούρκων επιθυμεί την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών των δύο λαών, σε θαλάσσια θέματα όπως το Αιγαίο και η Μεσόγειος», σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η ΜRΒ σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε ο διευθύνων Σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο σήμερα ολοκλήρωσε τον 6ημερο κύκλο εργασιών του. 

Στις φυλακές του Δομοκού οδηγήθηκε ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης  Χρυσή Αυγή,  Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, καθώς ο  εισαγγελέας απέρριψε το αίτημά του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού,  καθώς  αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. 

”Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. ‘’ Χρειάζεται, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα ”δήλωσε μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη. 

Για σημαντική νίκη της Δημοκρατίας και όσων πάλεψαν ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να μπει ένα τέλος στο φιάσκο -όπως το χαρακτηρίζει – της διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά». 

Αναμένουμε, επιτέλους, και τη σύλληψη του υπαρχηγού της εγκληματικής συμμορίας Χρήστου Παππά’’ σχολίασε για το Κίνημα Αλλαγής, ο  Παύλος Χρηστίδης. 

1957 κρούσματα κορωνοϊου,  886 από αυτά στην Αττική, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στο 3,26% – κάτω από το όριο συναγερμού – διαμορφώθηκε  ο δείκτης θετικότητας. Ανάσα παίρνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς στα νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας εισήχθησαν 302 ασθενείς (Ημερήσια μεταβολή  -20.73%).  Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 661 ασθενείς covid 

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’ σε όλη τη χώρα..  Με ανάρτησή του στα Social media, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προτρέπει τους δημότες να εμβολιαστούν. ‘’Μην κάθεστε, μην το σκέφτεστε. Περάσαμε πολλά, σκληρά και αφύσικα. Το γοργόν και χάριν έχει” έγραψε με αφορμή τον δικό του εμβολιασμό σήμερα, με την πρώτη δόση της AstraZeneca. 

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αύριο, όπως και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου έχουν καταστήματα, εκπτωτικά χωριά, πολυκαταστήματα, super market και κομμωτήρια. Προτεινόμενο ωράριο για το λιανεμπορίο είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ για τα καταστήματα τροφίμων έως τις 10 και μισή. 

Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Ισραήλ από τις ΗΠΑ με αφορμή τον βομβαρδισμό 13οροφου κτιρίου στη Γάζα, το οποίο στέγαζε το Associate Press και το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera .  “Είπαμε απευθείας στους Ισραηλινούς ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αποτελεί ευθύνη ύψιστης σημασίας”, έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.  

Στο μεταξύ, στο Τελ Αβίβ έφθασε ο Αμερικανός απεσταλμένος Χάντι Αμρ, ο οποίος θα συμμετάσχει σε συνομιλίες με Ισραηλινούς, Παλαιστίνιους και αξιωματούχους του ΟΗΕ, με στόχο να ενισχυθεί το σχέδιο της Ουάσιγκτον για μια ‘’βιώσιμη ηρεμία’’ στην περιοχή. 

 Την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ζητούν Αίγυπτος και Σαουδική Αραβία. Τηλεφωνική επικοινωνία για το θέμα είχαν νωρίτερα οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών. 

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 7η  και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκ 

Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα: 2 – 0   

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία: 0 – 1  

Ατρόμητος – Βόλος: 1 – 0  

και ΟΦΗ – Παναιτωλικός: 2 – 2  

στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ περνά η Εθνική ανδρών, μετά τη σημερινή άνετη νίκη της με 3-0 σετ επί του Αζερμπαϊτζάν. 

Και ο καιρός…  

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες ΑΥΡΙΟ στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.. 18,3  βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα