back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

1.957 κρούσματα κορωνοϊου, 886 από αυτά στην Αττική, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στο 3,26% – κάτω από το όριο συναγερμού – διαμορφώνεται ο δείκτης θετικότητας. Ανάσα παίρνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς στα νοσοκομεία αναφοράς όλης της χώρας εισήχθησαν 302 ασθενείς (Ημερήσια μεταβολή -20.73%). Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 661 ασθενείς covid.

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται το εθνικό εμβολιαστικό πρόγραμμα ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ’’ σε όλη τη χώρα.. Με ανάρτησή του Social media, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προτρέπει τους δημότες να εμβολιαστούν. ‘’Μην κάθεστε, μην το σκέφτεστε. Περάσαμε πολλά, σκληρά και αφύσικα. Το γοργόν και χάριν έχει” έγραψε με αφορμή τον δικό του εμβολιασμό σήμερα, με την πρώτη δόση της AstraZeneca.

Στις φυλακές του Δομοκού οδηγήθηκε ο καταδικασμένος για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, καθώς ο εισαγγελέας απέρριψε το αίτημά του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες.. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, και την παράδοση του Γιάννη Λαγού, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ‘’ Χρειάζεται, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το γεγονός ότι ο νεοναζί Γιάννης Λαγός οδηγείται στις ελληνικές φυλακές αποτελεί μια σημαντική νίκη της δημοκρατίας και όσων πάλεψαν ενάντια στο σκοτάδι του φασισμού» αναφέρει επισημαίνοντας ταυτόχρονα την άμεση ανάγκη να μπει ένα τέλος στο φιάσκο διαφυγής του υπαρχηγού των νεοναζί Χρήστου Παππά».

”Η ώρα της φυλακής έφτασε για τον Λαγό. Αναμένουμε, επιτέλους, και τη σύλληψη του υπαρχηγού της εγκληματικής συμμορίας Χρήστου Παππά’’ σχολίασε για το Κίνημα Αλλαγής, ο Παύλος Χρηστίδης.

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αύριο, όπως και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου έχουν τα καταστήματα, εκπτωτικά χωριά, πολυκαταστήματα, τα super market και κομμωτήρια. Προτεινόμενο ωράριο για το λιανεμπορίο είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ για τα καταστήματα τροφίμων έως τις 10 και μισή.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ ως υπόθεση ύψιστης προτεραιότητας βρίσκεται το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά, με θύμα την 20χρονη Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές, αξιοποιώντας την κατάθεση του 32χρονου συζύγου του θύματος, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, έχουν σχηματίσει το προφίλ των δραστών και θεωρούν ζήτημα χρόνου εξελίξεις για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους.

Απίστευτα ανησυχητική εξέλιξη χαρακτήρισε το Associate Press τον ισραηλινό βομβαρδισμό στο 13 κτίριο στο οποίο στεγάζονταν τα γραφείο του καθώς και εκείνα του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera .. “Είπαμε απευθείας στους Ισραηλινούς ότι η εγγύηση της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αποτελεί ευθύνη ύψιστης σημασίας”, έγραψε στο Twitter η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Το Τελ Αβίβ είχε ενημερώσει για τον επικείμενο βομβαρδισμό του κτιρίου και έδωσε περιθώριο μιας ώρας για την εκκένωσή του.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της Ισραηλινής Πρεσβείας. Νωρίτερα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν τρία άτομα.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 7η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκ παίζουν: Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης – Λαμία, Ατρόμητος – Βόλος και ΟΦΗ – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός…

Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.. 19,9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα