back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτή την ώρα στον κόμβο Κατεχάκη και Κηφισιάς εξαιτίας συγκέντρωσης ατόμων έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία.

Στην Εισαγγελία Εφετών προσήχθη ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός. Το άλλοτε ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής συνοδεία αστυνομικής δύναμης έφθασε στο Εφετείο απευθείας από το αεροδρόμιο, εντός της ημέρας θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ ενώ αύριο θα μεταχθεί στις φυλακές. Ο ίδιος ζήτησε να κρατηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού,  προκειμένου – όπως είπε – να διευκολύνεται στην άσκηση των καθηκόντων του στην Ευρωβουλή.  

Δηλώσεις για το θέμα έκανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της. Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα». 

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, πως “ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται” έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Αναφερόμενος στην κριτική του Τούρκου υπουργού ‘Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ για τις επισκέψεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, αλλά και του ίδιου σε ακριτικά νησιά, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί κανένας Τούρκος αξιωματούχος να υποδείξει σε Έλληνα αξιωματούχο που θα ταξιδέψει στην Ελλάδα. Δεν δεχόμαστε αυτού του είδους τις υποδείξεις» τόνισε. 

Την συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στα εξοπλιστικά προγράμματα, θα επιδιώξει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως είπε μιλώντας από το ίδιο φόρουμ ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης: Αξιοποιώντας την πολύ καλύτερη σήμερα, διπλωματική θέση της χώρας, θα επιδιώξουμε την προσέλκυση στρατηγικών εταίρων προκειμένου να συμπεριλάβουμε την ελληνική αμυντική βιομηχανία -δημόσιες δομές και ιδιωτικό τομέα –  σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Θανάση Ντόκου,  συμβούλου εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού.. Συμπλήρωσε ακόμη ότι το 30% από τα συνολικά 5 δις του προγράμματος των φρεγατών πρέπει να μείνει στην Ελλάδα..  

Πολύ αυξημένη από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιοριστικά μέτρα στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Αυξημένη είναι και η κίνηση και στα εθνικά οδικά δίκτυα.  

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν αύριο, όπως και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου έχουν τα καταστήματα, εκπτωτικά χωριά, πολυκαταστήματα, τα super market και κομμωτήρια. Το ωράριο του λιανεμπορίου είναι από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, ενώ των τροφίμων έως τις 10 και μισή. 

Αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση είναι το μεγάλο Happening που γίνεται σήμερα και αύριο στη Βασιλίσσης Όλγας στο κέντρο της Αθήνας. Τους επισκέπτες περιμένουν ως τις 8 το απόγευμα, όλες οι εναλλακτικές μορφές μετακίνησης, όπως ηλεκτρικά ποδήλατα, ηλεκτρικά πατίνια και scooters, αλλά και δωρεάν Test Ride, μαθήματα οδικής Ασφάλειας, παιδικές κατασκευές και πολλά δώρα.  

Στην αθλητική επικαιρότητα  

Για την 7η  και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκ στις 7 και μισή παίζουν Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης – Λαμία, Ατρόμητος – Βόλος και ΟΦΗ – Παναιτωλικός.  

Και ο καιρός…  

Νεφώσεις και τοπικές βροχές τις επόμενες ώρες στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Ίδιο θα παραμείνει και αύριο το σκηνικό του καιρούΑυτή την ώρα, η θερμοκρασία, στην Τεχνόποληεδώ στο Γκάζι είναι 22,3 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα