back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς είναι το πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς περιοριστικά μέτρα στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Αυξημένη η κίνηση και στις Εθνικές οδούς. Χθες, σχεδόν 39.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών.

Για τη μετάβαση προς και από τα νησιά -με εξαίρεση Λευκάδα, Εύβοια και Σαλαμίνα- είναι υποχρεωτική η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών, είτε rapid test ή self-test 24 ωρών. Η βεβαίωση νόσησης, ισχύει από τους 2 έως 9 μήνες μετά.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ ως τις τρεις μετά το μεσημέρι, σε συνολικά 34 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, στην Πλατεία Ηρώων στο Γαλάτσι, και στην Πλατεία Ηρώ στην Πετρούπολη.

Την προσοχή κατοίκων και επισκεπτών σε Κέρκυρα, Σκιάθο, Ικαρία, Πάτμο, Νάξο, Κάρπαθο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ορεστιάδα και Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, όπου παρατηρείται υψηλό ιικό φορτίο, εφιστά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Τονίζει ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν με συνέπεια τους κανόνες προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου στους 8 με 12 μήνες μετά την δεύτερη, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Κονδύλια ύψους έως 7,9 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθούν φέτος για την Ελλάδα από το Σχέδιο Ανάκαμψης, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας επίσης στο Φόρουμ των Δελφών.

Το απόγευμα αναμένεται να φθάσει στην Ελλάδα ο καταδικασθείς για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Γιάννης Λαγός. Θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Εφετών και στη συνέχεια στη ΓΑΔΑ. Η μεταγωγή του στις φυλακές αναμένεται αύριο.

Κλιμακώνεται η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 128 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 34 παιδιών έχουν σκοτωθεί και 950 έχουν τραυματιστεί στις επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού. Εξ’ άλλου 9 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί από ρίψεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

«Η βία πρέπει να σταματήσει» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση. Τουλάχιστον 10 χιλιάδες παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τονίζοντας ότι εν μέσω πανδημίας, η πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, είδη υγιεινής και υπηρεσίες υγείας είναι περιορισμένη.

Ισχυροί άνεμοι ταχύτητας μεγαλύτερης των 100 χιλιομέτρων την ώρα έπληξαν χθες την Ουχάν, στην κεντρική Κίνα. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν από δύο διαφορετικούς ανεμοστρόβιλους που έπληξαν την περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στις δώδεκα το μεσημέρι θα συνεχιστεί ο αγώνας μεταξύ Στέφανου Τσιτσιπά και Νόβακ Τζόκοβιτς για τα προημιτελικά του Italian Open. Ο αγώνας διεκόπη χθες λόγω βροχής. Στη διάρκεια του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς βρισκόταν μπροστά 2-1.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις και τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα