back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 38 χιλιάδες 790 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών από τις 6 το πρωί εως τις 6 το απόγευμα σήμερα πρώτη ημέρα μετά την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, η κυκλοφορία αυτή την ώρα στις εθνικές οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται κανονικά.

 

Για τη μετάβαση προς και από τα νησιά -με εξαίρεση τη Λευκάδα, την Εύβοια και τη Σαλαμίνα- είναι υποχρεωτική η προσκόμιση είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε αρνητικού μοριακού, είτε rapid test είτε self-test, ή βεβαίωση νόσησης.

 

Η αργή αλλά σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τα self-test και το τείχος ανοσίας που χτίζεται με τους εμβολιασμούς, κάνουν δυνατή τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο, τόνισε πως πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, και να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε και έκκληση προς του κατοίκους των νησιών Κέρκυρα, Ικαρία, Κάρπαθο, Νάξο και Σκιάθο και το νομό Αιτωλοακαρνανίας όπου μετά το Πάσχα παρατηρήθηκε υψηλό ιικό φορτίο.

2.188 νέα κρούσματα εκ των οποίων 1077 στην Αττική και 215 στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 677 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών του κορονοιού.

 

Την εκτίμηση του ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου στους 8 εως 12 μήνες, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ερωτηθείς για το χάπι κατά του covid-19 που μελετά η Pfizer, o κ. Μπουρλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμο.

 

Την παρέμβαση των ΗΠΑ ζήτησε η παλαιστιναική αρχή για να τερματιστεί όπως τονίζει η ισραηλινή επιθετικότητα. Σε ανακοίνωση της κατηγορεί το Ισραήλ για την κλιμάκωση της βίας, τονίζοντας πως ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εναντιώνεται στη συνέχιση αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας. Μεχρι στιγμής τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 20 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 900 έχουν τραυματιστεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας.

Εννέα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί – οκτώ από αυτούς σε επιθέσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βανιαμίν Νετανιάχου προαναγγέλλοντας μια πιθανή ενίσχυση των πληγμάτων.

«Η βία πρέπει να σταματήσει» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εκφράζοντας την ανησυχία της για την «κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα».

Τουλάχιστον 10 χιλιάδες παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τονίζοντας ότι εν μέσω πανδημίας ότι η πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, είδη υγιεινής και υπηρεσίες υγείας» είναι περιορισμένη.

 

Η απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους επανέλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τονίζοντας ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον για το θέμα δεν έχει αλλάξει.

 

Στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσει αύριο το απόγευμα ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και το αίτημα για έκδοση στη χώρα που ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.

 

Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν 33χρονο οδηγό το απόγευμα στο Αγρίνιο στον πρώτο αγώνα του πανελλήνιου πρωταθλήματος Dragster. Ο 33χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, κατά τη διάρκεια των δοκιμών, εξετράπη της πορείας του, ανατράπηκε και ντελαμπάρισε αρκετές φορές.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο θα συνεχιστεί ο αγώνας μεταξύ Στέφανου Τσιτσιπά και Νόβακ Τζόκοβιτς στον προημιτελικό του Italian Open, που διεξάγεται στη Ρώμη. Ο αγώνας ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής, ωστόσο διεκόπη δύο φορές λόγω βροχής.

Στη διάρκεια του δεύτερου σετ ο Τσιτσιπάς βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-1 σετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Αττική, μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου

20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα