back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΟΙ 5 ζώνες άμυνας του ελληνικού τουρισμού – Πως θα εισέρχονται οι τουρίστες στην επικράτεια

Διαβάστε επίσης

Mε φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα, o υπουργός Τουρισμού  Χάρης Θεοχάρης κήρυξε χθες την επίσημη έναρξη του ελληνικού τουρισμού παρουσιάζοντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τη φετινή υποδοχή των τουριστών,  τους όρους και της κανόνες για την είσοδό τους στη χώρα , καθώς και τις προβλέψεις για την ασφαλή λειτουργία του τουρισμού σε ολη την επικράτεια . Το συνθημα της περιόδου ειναι συμφωνα με τον υπουργό «Ανοίξαμε με αυστηρές διαδικασίες και υποδεχθήκαμε τους επισκέπτες της χώρας μας με ασφάλεια».

«Ανοίγουμε την ελληνική τουριστική βιομηχανία, επαναφέρουμε την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο, ως τόπο ταυτόσημο με τη φιλοξενία και την ασφάλεια», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα δύσκολο στοίχημα.

Οι 5 ζώνες άμυνας κατά του κορονοϊού και το plf

Η Ελλάδα υποδέχεται τους τουρίστες της έχοντας υψώσει πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας οι λεπτομέρειες των οποίων βελτιώνονται συνεχώς και θα βελτιώνονται συνεχώς με την πάροδο της τουριστικής περιόδου .

Πρώτο οχυρό είναι το αυστηρό πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα . 

Η συμπλήρωση από τον τουρίστα του εγγράφου plf μία ημέρα πριν από την είσοδο. Πρόκειται  για το βασικό εργαλείο ελέγχου των εισροών και επιτρέπει την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους, άτομα με αρνητικό τεστ κορονοϊού και ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τον κορονοϊό. Για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω κάθε άνθρωπος που θέλει αν εισέλθει στη χώρα  θα πρέπει να  επιδεικνύει :

– Είτε Πιστοποιητικό εμβολιασμού

– Είτε αρνητικό αποτέλεσμα μετά από εφαρμογή  PCR test έως και 72 ώρες πριν

– Είτε ιατρικό Πιστοποιητικό ανάρρωσης

Από την 1η Ιουνίου ενεργοποιείται και το ευρωπαικό ψηφιακό Green Pass το οποίο επίσης θα  πρέπει  θα επιδεικνύεται  κατά την είσοδο  και θα ανατικαταστήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού .

Σε όλες τις εισόδους της χώρας  θα λειτουργεί Σύστημα Στοχευμένης Δειγματοληψίας . Οι δειγματοληψίες θα γίνονται  πέρα από το πρωτόκολλο εισόδου, κατά την υποδοχή των τουριστών θα στηρίζονται στο EVA και θα πραγματοποιούνται με rapid test.

Στην περίπτωση θετικού κρούσματος ένα  πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας  περιμένουν τους τουρίστες σε 35 σημεία της επικράτειας

Στο  ίδιο πλέγμα ασφαλούς υποδοχής και διαμονής περιλαμβάνονται,  τα νέα  πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργία του Τουρισμού και η επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια, ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων

Ξεκινούν οι πτήσεις τσάρτερ

Σύμφωνα με τον  κύριο Χαρη Θεοχάρη τα στοιχεία από τους μεγάλους tour operator, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει το 33% των ταξιδιών σε σχέση με το 2019, το υψηλότερο ποσοστό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, υπογράμμισε ο αρμόδιος υπουργός.

Από χθες ηδη οι  τουριστικοί προορισμοί της χώρας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους πρώτους τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ.

TUIfly  ξεκινά τις πτήσεις προς την Κρήτη, με αναχωρήσεις από έξι αεροδρόμια (Αννόβερο, Μόναχο, Στουττγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολονία και Φρανκφούρτη) με προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Στη συνέχεια, θα συνεχίσει τις πτήσεις προς την Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα στις 15 Μαΐου.

Τις διακοπές στα ελληνικά νησιά ξεκινά σήμερα και ο ταξιδιωτικός όμιλος  FTI o οποίος έχει επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του κατά 20% σε σύγκριση με το 2019.

Συνολικά 15  προγραμματισμένες αφίξεις διεθνών πτήσεων υποδέχθηκαν ήδη από χθες τα διεθνή αεροδρόμια Νοτίου Αιγαίου.

Στη Ρόδο έφτασαν 9 διεθνείς πτήσεις από το Τελ Αβίβ, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Στη Σαντορίνη, οι πρώτοι επισκέπτες από το εξωτερικό έφτασαν από Γενεύη, Παρίσι και Φρανκφούρτη, στη Μύκονο από Παρίσι και Ζυρίχη, όπως από τη Ζυρίχη ήρθαν και οι πρώτοι διεθνείς επισκέπτες για το νησί τη Κω.

Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα