back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Προανακριτική: Δεν θυμάται τη σύμβαση λέει ο λογιστής της κατασκευαστικής εταιρείας CCC

Διαβάστε επίσης

Με την εξέταση του Αντώνη Λιανού, διευθυντή λογιστηρίου της κατασκευαστικής εταιρείας CCC (συμφερόντων Χούρι) συνεχίστηκαν οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες.

O κ. Λιανός εκλήθη, όπως και στην εισαγγελία, για να απαντήσει αν γνωρίζει και τι γνωρίζει για την σύμβαση των 3 εκ ευρώ μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα και αν ο σκοπός της σύμβασης ήταν η δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, προσκείμενου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη συμπολίτευση, ο κ. Λιανός φέρεται να είπε ότι η CCC είχε υπογράψει σύμβαση με την Τοξότης ΑΕ (συμφερόντων Καλογρίτσα) για ορισμένα έργα, χωρίς ωστόσο να θυμάται τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Για τον ρόλο του κ. Τόμπρα, ο μάρτυρας φέρεται να είπε ότι δεν εκπροσωπούσε την CCC και ότι παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος του κ. Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Λιανός φέρεται να είπε ότι ήταν παρών σε δύο συζητήσεις μεταξύ της CCC και του Τοξότη για την προώθηση κατασκευαστικών έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ότι η μόνη αγωνία της CCC ήταν η επιστροφή των χρημάτων που έδωσε στον κ. Καλογρίτσα.

Επίσης φέρεται να είπε ότι δεν έχει ακούσει τίποτα από τους εμπλεκόμενους για την κωδική ονομασία «Λευκός Οίκος», καθώς επίσης ότι δεν γνωρίζει εάν έγινε κάποια συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα πάντα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ερωτηθείς εάν αληθεύει ο ισχυρισμός της συμπολίτευσης ότι όλα έγιναν για τη δημιουργία «ΣΥΡΙΖΑ Channel» φέρεται να απάντησε «κατηγορηματικά όχι».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα