back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πατέντες εμβολίων Covid-19: Θετικό το Πεκίνο στη διεξαγωγή συνομιλιών

Διαβάστε επίσης

Το Πεκίνο υποστηρίζει τη διεξαγωγή συνομιλιών όσον αφορά το θέμα μιας άρσης της πατέντας για τα εμβόλια κατά του covid-19, στο στάδιο της διαβούλευσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου Γκάο Φενγκ.

Αξιωματούχοι της Βρετανίας και της ΕΕ έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με τη χρησιμότητα της πρότασης των ΗΠΑ για άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του covid-19, μολονότι δηλώνουν ότι προτίθενται να συζητήσουν το θέμα αυτό.

Φαρμακοβιομηχανίες και κάποιες κυβερνήσεις αντιτίθενται στην ιδέα αυτή, επιχειρηματολογώντας ότι η άρση της πατέντας των εμβολίων δεν θα λύσει το θέμα των ελλείψεων στον παγκόσμιο εμβολιασμό.

«Η Κίνα υποστηρίζει την πρόταση του WTO να εισέλθουν στο στάδιο διαβούλευσης με κείμενο οι εξαιρέσεις στην προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας για υλικά κατά της επιδημίας, όπως είναι το εμβόλιο κατά της covid-19», δήλωσε ο Γκάο κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου στο Πεκίνο.

«Η Κίνα θα εργαστεί μαζί με όλες τις πλευρές για να μετάσχει ενεργά σε διαβουλεύσεις και από κοινού να προωθήσει μια ισορροπημένη και αποτελεσματική λύση», πρόσθεσε.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα