back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαλαισία: Ρεκόρ 39 θανάτων και πάνω από 4.700 κρούσματα σε 24 ώρες

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 39 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει μέχρι εδώ τους 1.761 νεκρούς.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν 4.765 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνει τις 453.222.

Η Μαλαισία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας, που ανάγκασε την κυβέρνηση να επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, πρακτικά εθνικό lockdown, ως τον Ιούνιο.

Το προηγούμενο εθνικό ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε μία ημέρα (26) καταγράφηκε την Κυριακή.

Η Κουάλα Λουμπούρ απαγόρευσε την 28η Απριλίου την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από την Ινδία και κατόπιν και άλλες χώρες της Νότιας Ασίας (Πακιστάν, Νεπάλ, Σρι Λάνκα, Μπανγκλαντές) εξαιτίας της ανησυχίας για τον κίνδυνο εξάπλωσης πιο μολυσματικών παραλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού. Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι 132 Μαλαίσιοι επαναπατρίστηκαν από την Ινδία, χώρα που εξακολουθεί να σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στη Μαλαισία έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19 μόλις 1,17 εκατ. άνθρωποι μέχρι εδώ και επικριτές της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν πολύ αργή την εξέλιξη της εκστρατείας ανοσοποίησης. Η κυβέρνηση της χώρας λέει πως θέλει να έχει ανοσοποιηθεί το 80% του πληθυσμού των 32 εκατ. κατοίκων μέχρι τον Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα