back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Με ένα self test την εβδομάδα θα συνεχιστεί πλέον η διά ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης αποφασίστηκε ότι οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου στα ΑΕΙ θα γίνουν εξ αποστάσεως ή διά ζώσης ανάλογα με τις αποφάσεις των τμημάτων και των σχολών, με την προηγούμενη διενέργεια self-test φοιτητών και καθηγητών.

Έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους απηύθυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά την έγκριση χορήγησης του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών από το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων. Ήδη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ οι εμβολιασμοί της ηλικιακής αυτής κατηγορίας αναμένεται να ξεκινήσουν από την τρέχουσα εβδομάδα.

Τέλος Μαΐου αναμένεται στην Ευρώπη η έγκριση του συγκεκριμένου εμβολίου για τις νεαρές ηλικίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων δήλωσε στον ΘΕΜΑ fm ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Εκτίμησε ότι στην χώρα μας από τον Σεπτέμβριο είναι πιθανό να εμβολιάζονται και τα παιδιά.

Από 8 έως 12 μήνες κρατά η ανοσία των εμβολίων, πράγμα που σημαίνει ότι οι εμβολιαζόμενοι θα χρειαστούν και τρίτη δόση δήλωσε στον Αθήνα 984 η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Μίλησε για αποφόρτιση αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο στην Αττική και σε άλλες πόλεις.

Άρση των περιοριστικών μέτρων από αύριο στην χώρα, με πολλούς να έχουν ήδη κλείσει κατάλυμα για να περάσουν εκτός τειχών το Σαββατοκύριακο καθώς απελευθερώνονται διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενώ για τη μετάβαση στα νησιά, θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, τεστ αντισωμάτων ή αρνητικό τεστ κορωνοιού.

Ωστόσο οι ειδικοί συστήνουν αυξημένη προσοχή στους πολίτες, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Τέλος μπαίνει στα SMS στο 13033 και στις μεθόδους του click inside και click away στα καταστήματα – όπου θα δέχονται πελάτες βάσει των τετραγωνικών μέτρων που διαθέτουν. Παράλληλα επεκτείνεται ως τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα το ωράριο κυκλοφορίας.

Ανοίγει αύριο στις 10 το πρωί η πλατφόρμα για την ενίσχυση επιχειρήσεων εστίασης που χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ. Θα μείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουλίου.

Εκατό νεκρούς, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και σχεδόν 400 τραυματίες επιβεβαιώνει ο πιο πρόσφατος απολογισμός από τη Γάζα, ενώ από την πλευρά του Ισραήλ αναφέρονται 7 θύματα, ανάμεσά τους ένα αγόρι 6 ετών, από τις 1500 ρουκέτες που “έστειλαν” Χαμάς και Τζιχάντ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, του είπε πως θέλει να «συνεχίσει» τα πλήγματα για να αποδυναμωθούν οι «στρατιωτικές δυνατότητες» της Χαμάς. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε από τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν να συμβάλει για να «σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις».

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα στείλει επιτετραμμένο στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη με στόχο την «αποκλιμάκωση» ενώ η Μόσχα κάλεσε να συγκληθεί εκτάκτως το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή.

Αύριο αναμένεται νέα συνεδρίαση, δημόσια αυτή τη φορά, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

“Θα δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα”, δήλωσε η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Την απόσυρσή του ζητούν τα συνδικάτα. Νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 7:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Για τα δεύτερα παιχνίδια της σειράς των playoff της Basket League, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στις 20:00 και ο Κολοσσός το Λαύριο στις 15:30.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 28 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα