back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Τέλος στο lockdown από αύριο, με τους επιστήμονες ωστόσο να συστήνουν επαγρύπνηση σε αρχές και πολίτες, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό.

Καταργούνται τα SMS στο 13033 και οι μέθοδοι του click inside και click away στα καταστήματα, επεκτείνεται ως τις 12.30 τη νύχτα το ωράριο κυκλοφορίας, ενώ αίρεται η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Όσον αφορά στη μετάβαση στα νησιά, θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, τεστ αντισωμάτων ή αρνητικό τεστ κορωνοιού.

Υπάρχει αποφόρτιση στα νοσοκομεία, ωστόσο θα χρειαστεί χρόνος για να μειωθεί σημαντικά το ιικό φορτίο στην Αττική και σε άλλες πόλεις της χώρας, τόνισε στον Αθήνα 9.84 η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να αρχίσει ο προγραμματισμός των χειρουργείων που είχαν ανασταλεί λόγω της πανδημίας.

Όσον αφορά τα εμβόλια, η κα Παγώνη σημείωσε ότι η ανοσία κρατά από 8 έως 12 μήνες, που σημαίνει ότι θα χρειαστεί και τρίτη δόση.

Εκτίμησε μάλιστα ότι αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί σε έναν με δύο μήνες.

Η ανάμιξη διαφορετικών εμβολίων αυξάνει τη συχνότητα ήπιων έως μέτριων παρενεργειών -όπως πονοκέφαλοι, μικρός πυρετός, κόπωση και μυϊκοί πόνοι- ωστόσο τα συμπτώματα αυτά είναι μικρής διάρκειας και δεν αποτελούν πηγή ανησυχίας, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Θέμα ημερών η χορήγηση του εμβολίου της Pfizer στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών στις ΗΠΑ. Το πράσινο φως άναψε το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων.

Από σήμερα ως την ερχόμενη Τετάρτη η παραλαβή από τα φαρμακεία των δωρεάν self test για τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πυκνώνουν τα σύννεφα πολέμου στη Μέση Ανατολή, με την ανταλλαγή αιματηρών επιθέσεων από Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να κλιμακώνεται. Τα ξημερώματα σειρήνες ήχησαν για πρώτη φορά από την έναρξη της νέας κρίσης στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, ενώ λόγω της εκτόξευσης ρουκετών οι πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια.

Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ρουκέτα έπληξε πολυκατοικία στην Πετά Τικβά, ενώ την ίδια στιγμή η ισραηλινή αεροπορία συνέχισε να πλήττει θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 67 είναι οι νεκροί στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά. Ο αριθμός των θυμάτων στην ισραηλινή πλευρά έφθασε τους 7, συμπεριλαμβανομένου ενός 6χρονου αγοριού. Εκατοντάδες οι τραυματίες, τόσο Ισραηλινοί όσο και Παλαιστίνιοι.

Αύριο αναμένεται νέα συνεδρίαση, δημόσια αυτή τη φορά, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Στις δύο προηγούμενες, οι ΗΠΑ μπλόκαραν την έκδοση κοινής ανακοίνωσης που θα ζητούσε παύση της ανταλλαγής πυρών.

Δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες με καπνούς και φωτιές στο Ισραήλ και τη Γάζα φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδό τους οι Financial Times.

«Αυξάνονται οι ανησυχίες για ολομέτωπο πόλεμο στη Γάζα» γράφουν οι Times του Λονδίνου.

«Οι ΗΠΑ προσφέρουν σιδερένια πυγμή στο Ισραήλ έναντι της Χαμάς» το σχόλιο της Daily Telegraph.

“Ισραήλ: Θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις έως ότου υπάρξει ησυχία» ο τίτλος του Guardian.

Ευέλικτο 8ωρο, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, και αύξηση των νόμιμων υπερωριών αλλά και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, είναι μεταξύ άλλων οι βασικές ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που τέθηκε σε διαβούλευση. “Θα δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα”, δήλωσε η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Την απόσυρσή του ζητούν τα συνδικάτα. Νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 7:00 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Κλείνει προσωρινά από το απόγευμα η πλατφόρμα Α21 προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής της Βης δόσης του επιδόματος παιδιού, στις 31 Μάϊου.

Η εκκαθάριση των αιτήσεων θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 28 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα