back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τρίτο 24ωρο συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, όπου εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον ισραηλινών πόλεων, ενώ το Ισραήλ απαντά με αεροπορικές επιθέσεις. Σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, 56 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι και 14 παιδιά. Οι τραυματίες είναι 100άδες στις πιο βίαιες ισραηλο-παλαιστινιακές συγκρούσεις από το 2014.

Την κατεπείγουσα σύγκληση του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τη Μόσχα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επανέλαβε τις εκκλήσεις του για «τερματισμό της βίας» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Η Χαμάς είναι έτοιμη να διακόψει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ σε «αμοιβαία βάση», αναφέρει η Μόσχα. Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε επίσης ότι ο αξιωματούχος της Χαμάς μετά από συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ τόνισε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να πιέσει το Ισραήλ να σταματήσει να χρησιμοποιεί βία στο τέμενος αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

 

Σφόδρα επικριτική για την Τουρκία είναι για μια άλλη μια φορά η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά και γενικότερα στις διακρίσεις και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνορθόδοξοι, οι Αρμένιοι και άλλες μειονότητες.

Στην έκθεση καταγράφεται η συνεχιζόμενη άρνηση της Τουρκίας να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Στο κεφάλαιο για την Κύπρο, η έκθεση σημειώνει ότι από το 1974, το νότιο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ, δεν αναγνωρίζουν τα κατεχόμενα.

 

Το τέλος των μηνυμάτων, και την κυκλοφορία έως τις δωδεκάμισι τα μεσάνυχτα από την Παρασκευή ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η κυβέρνηση δια στόματος του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, η οποία εμφανίζεται ικανοποιημένη από την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων.

Επίσης από μεθαύριο ξεκινά ο τουρισμός, ανοίγουν τα μουσεία, ενώ καταργούνται το click-in-a shop ή το click away. Από 21 Μαΐου ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι, ενώ από τις 28 Μαΐου, ξεκινούν οι συναυλίες. Τον Ιούνιο ξεκινούν Μπαρ και Δεξιώσεις.

Με τη χρήση του Green Pass θα γίνονται οι εσωτερικές μετακινήσεις από και προς τα νησιά είτε ακτοπλοϊκώς είτε αεροπορικώς, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σκέρτσος, διευκρινίζοντας πως αυτό δεν ισχύει για τα ταξίδια σε Εύβοια, Λευκάδα και Σαλαμίνα. Αναφορικά με την μετακίνηση για τα νησιά η μετακίνηση απαιτείται ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, μοριακό ή Rapid test ή Self-test.

 

2.489 νέα κρούσματα εκ των οποίων 1063 στην Αττική, 226 στη Θεσσαλονίκη, 127 στην Αιτωλοακαρνανία, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 707 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 70 ασθενείς κατέληξαν, φθάνοντας τους 11.211 από την αρχή της πανδημίας.

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζήτησε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά προκειμένου να αξιοποιήσει κατά τον βέλτιστο τρόπο, τους σημαντικούς πόρους του ευρωπαϊκού εργαλείου “Next Generation EU”, δήλωσε ο κ. Σταικούρας.

 

Ευέλικτο 8ωρο, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την αύξηση των νόμιμων υπερωριών αλλά και αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, μεταξύ άλλων οι βασικές ρυθμίσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που τίθεται από σήμερα σε διαβούλευση. Θα δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα”, δήλωσε η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Την απόσυρση των αντεργατικών διατάξεων όπως τις χαρακτηρίζουν ζητούν τα συνδικάτα. Οι ατομικές συμβάσεις για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και η αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας της Επιθεώρησης Εργασίας, θα αποτελέσουν κόλαφο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπου ήδη επικρατούν συνθήκες ζούγκλας, τονίζει η ΓΣΕΕ. Νέα κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, αύριο, στις 7:00 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ΠΑΟΚ πριν λίγο στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τα πλέι οφ της Σουπερλίγκας.

Καιρός
Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου. 19 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα