back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αιματηρή κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με εκατοντάδες ρουκέτες να έχουν εκτοξευθεί στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αντίποινα για τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία συνεχίζονται.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η πόλη Λοντ, όπου ένας άνδρας περίπου 40 ετών και ένα κορίτσι σκοτώθηκαν όταν ρουκέτα χτύπησε το αυτοκίνητό τους, σύμφωνα με την αστυνομία. Οι θάνατοι από ρουκέτες ανέρχονται σε πέντε από το βράδυ της Δευτέρας.

Οι σειρήνες της αεράμυνας ηχούν στο Τελ Αβίβ. Η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν διακόπηκε, ενώ συναγωγή κοντά στον αερολιμένα παραδόθηκε στις φλόγες, όπως μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε νέα σειρά πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας. To αρχηγείο της αστυνομίας καταστράφηκε, σύμφωνα με την οργάνωση Χαμάς.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 26χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σε επεισόδια με τον ισραηλινό στρατό στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς οδεύουν προς «έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας», προειδοποίησε ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, καλώντας όλες τις πλευρές να βάλουν «αμέσως» τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ τους.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση σήμερα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες. Θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία της Τυνησίας, της Νορβηγίας και της Κίνας.

Την ανάγκη άμεσης αποκλιμάκωσης τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις εναντίον άμαχου πληθυσμού στο Ισραήλ.

Εντός της ημέρας οι νέες αποφάσεις για περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, με θέματα στην ατζέντα τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, τα SMS και το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

3197 τα νέα κρούσματα κορωνοιού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, με ρεκόρ τεστ που ξεπέρασαν τις 85.000 και ποσοστό θετικότητας στο 3.7%. 52 ασθενείς κατέληξαν, ενώ 732 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Η Βραζιλία αναστέλλει τον εμβολιασμό των εγκύων με το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τον θάνατο γυναίκας στην 23η εβδομάδα της κύησης στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Νέο ρεκόρ θανάτων από κορωνοιό στην Ινδία. Μέσα σε 24 ώρες περισσότεροι από 4.200 ασθενείς υπέκυψαν, ενώ ξεπέρασαν τις 348.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η μετάλλαξη στην οποία οφείλεται η έκρηξη των κρουσμάτων στην Ινδία έχει πλέον εντοπιστεί σε άλλες 44 χώρες του κόσμου.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σήμερα ο πρωθυπουργός. Στις 9.30 το πρωί θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία.

Στις 11:00 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Σήμερα δίνεται στη δημοσιότητα προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, το οποίο αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και επηρεάζει το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μια έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου καλεί το ΠΑΜΕ.

Για απόπειρα βιασμού και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας συνελήφθη 34χρονος.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται σήμερα ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα