back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αντιδράσεις μελισσοκόμων για το «Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο» 

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμένοι, δηλώνουν, οι μελισσοκόμοι της Αττικής με το «Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο», που θεσπίστηκε, πρόσφατα, με σκοπό την καθιέρωση ενιαίου ψηφιακού συστήματος καταγραφής, απογραφής και ταυτοποίησης των μελισσοκόμων, των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων και του μελισσοκομικού κεφαλαίου της χώρας.

«Πάγιο αίτημα μας ήταν να οργανωθεί καλύτερα η μελισσοκομία στη χώρα μας», λέει στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος του Μελισσοκομικού συλλόγου Αττικής Μαρία Κοκκίνου επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το «Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο» δεν διευκολύνει τους μελισσοκόμους και θέτει περιορισμούς στη παραγωγή τους».

«Αυτό που εισπράττω διαβάζοντας τα άρθρα του, είναι ότι αφορά μονό ελέγχους και κυρώσεις. Το πάγια  αιτήματά μας, να ελεγχθούν οι εισαγωγές μελιών και «μελιών», να μπορέσει να στηριχθεί αυτός ο πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα, να προωθούνται τα ελληνικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές, δεν περιλαμβάνονται. Παράλληλα είναι δυσνόητο και έχουμε πολλές απορίες.  Έχουμε ζητήσει κάποιες διευκρινήσεις και αναμένουμε. Πιστεύω πως οι συντάκτες αυτού του Μητρώου δεν έχουν ασχοληθεί στη πράξη με τη μελισσοκομία, δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο» τονίζει η κα Κοκκίνου. 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα