back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί στην κάθοδο του Κηφισού ανά τμήματα από Κηφισιά μέχρι Ν. Φιλαδέλφεια. Πυκνή ροή των οχημάτων στη συνέχεια, μέχρι το Περιστέρι.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τον Ιούνιο να ανοίξουν και οι επιχειρήσεις εστίασης που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως τόνισε, εφόσον η πανδημία ακολουθήσει την πορεία που έχει -με το άνοιγμα του τουρισμού- η εστίαση θα πάρει παράταση λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα, ενώ αν η επιτροπή κάνει αναφορά και για κλείσιμο στη 1 τα ξημερώματα, το υπουργείο Ανάπτυξης θα το δεχθεί.
Αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας στήριξης της εστίασης ο κ Γεωργιάδης είπε ότι αυτό που μένει είναι να δοθεί το «πράσινο φως» από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η εκταμίευση θα γίνει μέσα σε τέσσερις εβδομάδες από την υποβολή της αίτησης.

Ποσά ύψους 3 δισ. ευρώ θα δοθούν το επόμενο διάστημα για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, την επιδότηση επιχειρηματικών δανείων και πάγιων δαπανών των καταστημάτων, και τα προγράμματα ενίσχυσης για παιδότοπους και γυμναστήρια.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το έλλειμμα και το χρέος θα είναι υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, αλλά η υπέρβαση αυτή θα καλυφθεί από την ανάπτυξη και όχι από μέτρα λιτότητας, ενώ προέβλεψε δημοσιονομική σταθερότητα από το 2022.

Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν κάνει την 1η δόση του εμβολίου της AstraZeneca καθώς οι δεύτερες δόσεις για τους συγκεκριμένους πολίτες είναι εξασφαλισμένες. Αυτό διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΑΝΤ1, με αφορμή την απόφαση της ΕΕ να μην παραγγείλει εμβόλια από την AstraZeneca από τον Ιούνιο. Σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες, υπογράμμισε πως είναι απειροελάχιστες, φέροντας ως παράδειγμα πως πιθανότητα να πάθει θρόμβωση έχει και μία γυναίκα που παίρνει αντισυλληπτικά ή ένας καπνιστής.

Σημαντική πτώση των νέων κρουσμάτων κορωνοιού έως τον Ιούλιο, προβλέπουν τα μαθηματικά μοντέλα του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Ωστόσο, το CDC προσθέτει ότι αυτό το σενάριο μπορεί να μην τελεσφορήσει λόγω της καθυστέρησης του εμβολιασμού, της χαλάρωσης των μέτρων προφύλαξης και της εμφάνισης νεότερων στελεχών.

Αύριο καταβάλλονται από το υπουργείο Εργασίας οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για περισσότερους από 472.000 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις ήταν σε αναστολή τον Απρίλιο.

Δευτέρα με θέατρο στο ραδιόφωνο. Ο Αθήνα 9.84 παρουσιάζει απόψε στις 9 “Το αμάρτημα της μητρός μου”, του Γεωργίου Βιζυηνού, που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της νεοελληνικής πεζογραφίας.

Η ιστορία πραγματεύεται την υπαρξιακή αγωνία μίας μητέρας-της ηρωίδας-που από λάθος της ένα βράδυ προκάλεσε τον θάνατο της κόρης της που ήταν σε βρεφική ηλικία.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Νανούρη, ενώ ερμηνεύουν ο Αργύρης Πανταζάρας και η Νεκταρία Γιαννουδάκη.

Την ώρα της ραδιοφωνικής μετάδοσής του, το έργο θα παρουσιάζεται και στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr, με βίντεο οπτικής ερμηνείας στη νοηματική γλώσσα και πρόσθετους εξειδικευμένους υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με βοριάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα