back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των γυμναστηρίων

Διαβάστε επίσης

Με ανυπομονησία περιμένουν οι περισσότεροι το άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 17 Μαΐου, δηλώνοντας παράλληλα απόλυτα σύμφωνοι με την απόφαση να λειτουργήσουν σε πρώτη φάση μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

«Το άνοιγμα των γυμναστηρίων σηματοδοτεί παράλληλα και την ψυχολογική ανάταση των αθλούμενων», όπως υπογραμμίζουν οι ερωτηθέντες σε ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84. Ο κόσμος θα βρει πάλι διέξοδο στον αθλητισμό και στην άθληση, σε μια δύσκολη περίοδο με πολλά ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα λόγω της πολύμηνης καραντίνας και των περιοριστικών μέτρων.

«Αλλιώς είναι να κάνεις την προπόνησή σου μαζί με φίλους και αλλιώς, να την κάνεις μόνος στο σπίτι. Είναι και θέμα κοινωνικότητας, που αφορά ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της προπόνησης. Επιπλέον, έχει σημασία να είναι δίπλα σου ο γυμναστής», σημειώνουν.

Αυτό που ορισμένοι τονίζουν στα θετικά της απόφασης για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα υγείας όπως π.χ. οστεοπόρωση ή αποκατάσταση μετά από ατυχήματα, μυϊκές αποκαταστάσεις κ.λπ. «Δεν ήταν εύκολο όλο αυτό το διάστημα να κάνουν ασκήσεις στο σπίτι χωρίς την καθοδήγηση γυμναστή, επιβαρύνοντας την υγεία τους», όπως σημειώνουν με νόημα.

Τέλος, καταγράφονται και ορισμένοι που δηλώνουν ότι έχουν πληρώσει ετήσια συνδρομή σε γυμναστήρια και πως περιμένουν με την επαναλειτουργία τους να διευκρινίσουν τι θα γίνει με τον χαμένο χρόνο των 6 μηνών που ήταν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα