back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τη Δευτέρα 17 Μαΐου

Διαβάστε επίσης

Την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, ανακοίνωσε η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως εξήγησε, τα μέλη της Επιτροπής έκριναν ότι καλό θα είναι να μην ανοίξουν όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες ταυτόχρονα. Άλλωστε πρόσθεσε τα μικρά παιδάκια δεν φορούν μάσκα και είναι πιο δύσκολο να ακολουθήσουν τους κανόνες.

«Δεν έχουμε δει ακόμα τις επιπτώσεις στο επιδημιολογικό φορτίο που προκύπτουν από την κινητικότητα το Πάσχα», τόνισε η Καθηγήτρια, προσθέτοντας ότι «τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20 με 60 ετών».
«Οι ΜΕΘ έχουν συνεχή πίεση, με το ποσοστό κάλυψης να ανέρχεται σε 82%. Είμαστε ανήσυχοι διότι βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, ο ιός είναι εδώ και κυκλοφορεί ανάμεσα μας, δεν πρέπει να δώσουμε μήνυμα χαλάρωσης», επισήμανε.

Μαγιορκίνης: Οι νέοι οδηγούν την επιδημικότητα

Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έδειξε σημάδια υποχώρησης, είπε ο επικ. καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ότι το ισοζύγιο εισαγωγών-εξιτηρίων οδήγησε σε αποσυμπίεση του συστήματος Υγείας

«Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, καθώς λόγω των αργιών της προηγούμενης εβδομάδας, καλύτερη εικόνα θα έχουμε τις επόμενες ημέρες. Όλα τα μοντέλα δείχνουν ότι οι νέοι οδηγούν την επιδημικότητα», ανέφερε.

 

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα