back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 74 ετών ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Κατσανέβας. Ο Θόδωρος Κατσανέβας νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο ενώ είχε διαγνωστεί θετικός στο κορωνοιό πέντε ημέρες αφού είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Μάλιστα ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook είχε ενημερώσει τους διαδικτυακούς του φίλους ότι είχε βρεθεί θετικός στον ιό.

Τη στήριξη της Ελλάδος στην πρωτοβουλία της πορτογαλικής Προεδρίας προκειμένου να τεθεί σε πολύ υψηλή προτεραιότητα η κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της άτυπης σύσκεψης των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη γρήγορης εφαρμογής του Πράσινου Πιστοποιητικού προκειμένου να επιτευχθεί η ανεμπόδιστη μετακίνηση των πολιτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε τρίτες χώρες, ενώ τόνισε ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, προχωρά με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ο πρωθυπουργός τάχθηκε εξάλλου υπέρ της άρσης των πνευματικών δικαιωμάτων σχετικά με τις πατέντες των εμβολίων,

Έκλεισε η συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισεκατομμύρια . δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2021-2023 όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Όπως έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα «Η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων».

Εκτός λειτουργίας θα είναι έως αύριο στις 12 το μεσημέρι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισής τους. Κανονικά λειτουργεί η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr.

Πρώτη ημέρα για την επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών οι οποίες από νωρίς το πρωί έχουν πλημμυρίσει κόσμο. Από τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου. Επίσης, τη Δευτέρα, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, τα οποία σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Από τις 10 Μαϊου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι κοντά στη περιοχή Λιμνιώνα, δυο χιλιόμετρα από τη πόλη της Κεφάλου στην Κω.

Ανοικτά θα είναι αύριο, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ανοικτά μπορούν να είναι επίσης, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, από τις έντεκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ

στις 19:30 παίζουν:

Βόλος – Λάρισα,

Παναιτωλικός – Ατρόμητος και

Λαμία – Ο.Φ.Η.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα