back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Έκλεισε η συμφωνία της Κομισιόν με την Pfizer/BioNtech για 1,8 δισ. δόσεις εμβολίων για το διάστημα 2021-2023 όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Όπως έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα «Η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων».

Νέα μέτρα χαλάρωσης από σήμερα με την επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών. Από τη Δευτέρα ανοίγουν νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου. Επίσης, τη Δευτέρα, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, τα οποία σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Από τις 10 Μαϊου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Ανοικτά θα είναι αύριο, Κυριακή, τα εμπορικά καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Ανοικτά μπορούν να είναι επίσης, τα σούπερ μάρκετ, τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, από τις έντεκα το πρωί έως τις έξι το απόγευμα.

Εκτός λειτουργίας θα είναι έως αύριο στις 12 το μεσημέρι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισής τους. Κανονικά λειτουργεί η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr.

Περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα και συνθήκες εργασίας, είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η οικονομική ανάκαμψη μετά την περιπέτεια της πανδημίας, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της δεύτερης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ανάκαμψη θα πρέπει να θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα.

Σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ένας 20χρονος συνελήφθη σε περιοχή του Αγρινίου, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο 20χρονος, σύμφωνα με καταγγελία δυο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 16 και 14 ετών, προέβη με άσεμνες χειρονομίες, σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ

στις 19:30 παίζουν:

Βόλος – Λάρισα,

Παναιτωλικός – Ατρόμητος και

Λαμία – Ο.Φ.Η.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα