back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Επαναλειτουργούν από σήμερα οι οργανωμένες παραλίες στη χώρα στο πλαίσιο της μερικής και σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού.

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό καλούνται να προσέλθουν στο σχολείο έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ. Επίσης τη Δευτέρα ανοίγουν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, τα οποία σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Από τις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, ενώ στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία.

Επίσης στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Την ίδια ημέρα στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ θα επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων αποφοίτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

Εκτόξευση κρουσμάτων καταγράφεται στην Αιτωλοακαρνανία, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 150 νέες μολύνσεις, οι οποίες μέσα σε 12 ημέρες, οκταπλασιάστηκαν. Στο βαθύ κόκκινο βρίσκεται από σήμερα ο δήμος Μεσολογγίου. Στο επίπεδο “πολύ αυξημένου κινδύνου” βαθύ κόκκινο από σήμερα το πρωί και ο δήμος Βισαλτίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Παράλληλα σε καθολικό lockdown -αντίστοιχο της Καλύμνου- μπαίνει και ο Οικισμός Καστανιών της Δημοτικής Ενότητας Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ τα στοιχεία φέρνουν πρώτους τους πολίτες 50-54 ετών που είτε πραγματοποίησαν την 1η δόση εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή προχώρησαν σε προγραμματισμένο ραντεβού καταγράφοντας 316.275 εμβολιασμούς ή ραντεβού. Η ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί είναι των 45-49 ετών με 300.476 εμβολιασμούς ή προγραμματισμένα ραντεβού.

“Συνολικά, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους. Εμβολιαζόμαστε, ενισχύουμε το τείχος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Η άρση της πατέντας για τα εμβόλια δεν θα επιλύσει βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που παρασκευάζουν εμβόλια να εξάγουν την παραγωγή τους, αντί να συζητούν για την άρση των πνευματικών δικαιωμάτων.

«Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το ποσοστό της ανεργίας στα προ της πανδημίας του κορονοϊού επίπεδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη θεματική συνεδρίαση «Εργασία και απασχόληση» στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας. “Το να δαπανάς χρήματα προκειμένου να προστατεύσεις θέσεις εργασίας είναι επένδυση και η σωστή πολιτική” σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας δεν θα προέλθουν μέσω της κατανάλωσης αλλά μέσω των επενδύσεων.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ στις 7 και μισή παίζουν: Βόλος – Λάρισα, Παναιτωλικός – Ατρόμητος και Λαμία – Ο.Φ.Η.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα