back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Μικρές ανάσες ελευθερίας με την επανεκκίνηση ολοένα και περισσότερων δραστηριοτήτων, αρχής γενομένης από σήμερα με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, όπως και φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών, τα οποία σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Από τις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Εξάλλου από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ θα επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων αποφοίτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

2.691 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 749 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ άλλοι 63 έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού.

Εκτόξευση κρουσμάτων καταγράφεται στην Αιτωλοακαρνανία, με 150 νέες μολύνσεις, οι οποίες μέσα σε 12 ημέρες, οκταπλασιάστηκαν. Στο βαθύ κόκκινο βρίσκεται από σήμερα ο δήμος Μεσολογγίου.

Η άρση της πατέντας για τα εμβόλια δεν θα επιλύσει βραχυπρόθεσμα το πρόβλημα τόνισε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και κάλεσε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που παρασκευάζουν εμβόλια να εξάγουν την παραγωγή τους, αντί να συζητούν για την άρση των πνευματικών δικαιωμάτων. Όπως είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, μόνο η αύξηση της παραγωγής, η άρση των εξαγωγικών φραγμών και το μοίρασμα των εμβολίων που έχουν ήδη παραγγελθεί θα βοηθούσε άμεσα την κατάσταση.

«Στην Ελλάδα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε το ποσοστό της ανεργίας στα προ της πανδημίας του κορονοϊού επίπεδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στη θεματική συνεδρίαση «Εργασία και απασχόληση» στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των εργασιών της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο της Πορτογαλίας. “Το να δαπανάς χρήματα προκειμένου να προστατεύσεις θέσεις εργασίας είναι επένδυση και η σωστή πολιτική” σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι οι νέες θέσεις εργασίας δεν θα προέλθουν μέσω της κατανάλωσης αλλά μέσω των επενδύσεων.

Εκτός της “πράσινης” λίστας 12 κρατών στα οποία θα μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα οι κάτοικοι της Βρετανίας από τις 17 Μαΐου, βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία εντάχθηκε στον πορτοκαλί κατάλογο. Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ. Στην πο

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα