back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Το άνοιγμα σειράς δραστηριοτήτων με την επαναλειτουργία από σήμερα των οργανωμένων παραλιών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νικος Χαρδαλιάς, λέγοντας ότι σταδιακά και με μεγάλη προσοχή επιστρέφουμε σε μια μερική σταδιακή καθημερινότητα.

Επίσης από τη Δευτέρα επαναλειτουργούν νηπιαγωγεία, Δημοτικά, τα Γυμνάσια φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.

Από τις 10 Μαΐου επαναλειτουργούν και τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.

Από τις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος πιστοποιήσεων απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.

 

2.691 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 749 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 63 έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοιού.

Εκτόξευση κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία ,με 150 νέες μολύνσεις. Στο βαθύ κόκκινο από σήμερα ο δήμος Μεσολογγίου.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε απόψε τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που παρασκευάζουν εμβόλια για την Covid-19 να εξάγουν την παραγωγή τους, όπως κάνει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να συζητούν για την άρση των πνευματικών δικαιωμάτων για τα σκευάσματα αυτά.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της άτυπης συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ, είπε ότι οι συζητήσεις για την άρση αυτήν δεν θα οδηγήσουν στην παραγωγή ούτε μιας δόσης εμβολίου για την Covid-19 βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

Μόνο η αύξηση της παραγωγής, η άρση των εξαγωγικών φραγμών και το μοίρασμα των εμβολίων που έχουν ήδη παραγγελθεί θα βοηθούσε αμέσως την κατάσταση, πρόσθεσε.

Eκτός της λίστας 12 κρατών στα οποία θα μπορούν να ταξιδέψουν οι κάτοικοι της Αγγλίας από τις 17 Μαΐου, βρίσκεται η Ελλάδα, η οποία παραδοσιακά αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Βρετανούς. Ελλάδα και Κύπρος παραμένουν στην «πορτοκαλί» λίστα, που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από αυτές τις χώρες στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ.

 

Νέα νομοθετική πρωτοβουλία για τη προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου απέναντι στις τουρκικές αυθαιρεσίες ανέλαβαν οι επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής ομάδας στο Κογκρέσο (Hellenic Caucus). Πρόκειται για ένα διακομματικό νομοσχέδιο που φέρει την υπογραφή της δημοκρατικής βουλευτή Κάρολιν Μαλόνεϊ και του ρεπουμπλικάνου βουλευτή Γκας Μπιλιράκη. Στόχος του νομοσχεδίου είναι να καταστήσει την Τουρκία υπόλογη για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ελλήνων Ορθόδοξων Χριστιανών και των άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων.

«Το να δαπανάς χρήματα για την προστασία θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας αποτελεί καλή επένδυση», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη θεματική συνεδρίαση για την απασχόληση και τα εργασιακά στην Κοινωνική Σύνοδο της ΕΕ στο Πόρτο.

 

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα μπορούν να ξεκινήσουν να πληρώνουν από σήμερα και εως το τέλος του χρόνου 130.000 κάτοχοι Ι.Χ οι οποίοι είχαν θέσει σε προσωρινή ακινησία τα οχήματα τους. Αναλυτικά η διαδικασία και οι προϋποθέσεις στο portal του σταθμού μας στο www.athina984.gr.

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στον… αέρα βρίσκεται ο προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι καθώς η αγγλική κυβέρνηση περιέλαβε την Τουρκία στην ταξιδιωτική οδηγία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ζητά μάλιστα από την ΟΥΕΦΑ να μεταφερθεί η έδρα του τελικού στη Μεγάλη Βρετανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική, αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα