back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την έκδοση στην Ελλάδα του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, αποφάσισε το ολλανδόφωνο Πρωτοδικείο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ο Γιάννης Λαγός έχει περιθώριο να ασκήσει έως την προσεχή Δευτέρα. Εάν δεν το πράξει, θα εκδοθεί στη χώρα μας εντός των επόμενων 10 ημερών.

Το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, των θερινών σινεμά στις 21 και το άνοιγμα των συναυλιών και των θεάτρων στις 28 Μαΐου, έδωσε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμώνων. Από τις 17 Μαΐου ξεκινούν και οι αθλητικές ακαδημίες, σε ανοιχτούς χώρους και μικρά γκρουπ έως 10 ατόμων για 3 εβδομάδες.

Νωρίτερα, ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών στις 24 Μαΐου άφησε η υφ. Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Τέλος σε click away και click inside από τις 14 Μαϊου, προανήγγειλε ο ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Στο μεταξύ, την άμεση κατάργηση του μέτρου της αποστολής SMS και των γραπτών βεβαιώσεων κίνησης, ζητούν 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – κάνουν λόγο για άχρηστο και παράλογο μέτρο, που έχει απαξιωθεί στα μάτια των πολιτών.

Το “πράσινο πιστοποιητικό”, οι εμβολιασμοί και οι πατέντες των εμβολίων επί τάπητος στην Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στο Πόρτο. Προσερχόμενος, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για μία νέα εργατική νομοθεσία, που θα δίνει δύναμη στον εργαζομένο. Τόνισε ότι καθ’ όσον υποχωρεί η πανδημία, η έμφαση πανευρωπαϊκά θα δίνεται περισσότερο στην δημιουργία καλών νέων θέσεων εργασίας.

Να υποστηρίξουν την πρόταση για άρση της πατέντας των εμβολίων, ζητούν με επιστολή τους προς την ΕΕ και τους Ευρωπαίους ηγέτες 108 Ευρωβουλευτές και 280 βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων ανά την Ευρώπη. Σημειώνεται ότι την πρόταση του ΠΟΥ έχουν ήδη υιοθετήσει ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία και Αυστρία. Σκεπτικισμό εκφράζει η Γερμανία.

Την ίδια ώρα, η ιδέα της άρσης απορρίπτεται συνολικά από τις φαρμακευτικές εταιρείες. “Η λύση δεν είναι η άρση της πατέντας, αλλά η αύξηση των συνεργασιών, η εξεύρεση πρώτων υλών και η εξασφάλιση της ποιότητας των εμβολίων”, αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Ευρωπαικού και του Ελληνικού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων.

Το θέμα εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της εγχώριας πολιτικής αντιπαράθεσης: Σε δήλωσή του στην ΕΦ.ΣΥΝ. ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καταγγέλλει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα υποστηρίζει τα κέρδη των πολυεθνικών. “Το να τσακώνονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την ιδέα της άρσης της πατέντας είναι μίζερο και αποπροσανατολιστικό”, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Στο “μέτωπο” των εμβολίων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι εξετάζει αναφορές για εμφάνιση του σπάνιου νευρολογικού συνδρόμου Guillain-Barré, μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Πρόκειται για το σύνδρομο κατά το οποίο ο ασθενής παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Την ίδια ώρα, η βρετανική Ενιαία Επιτροπή Εμβολιασμών επιβεβαίωσε ότι πλέον στη χώρα συστήνεται το εμβόλιο της AstraZeneca να μην χορηγείται στους πολίτες κάτω των 40 ετών.

Νεκρός από πυροβολισμούς στη Ζάκυνθο, 54χρονος επιχειρηματίας. Είχε ξαναπέσει σε δολοφονική ενέδρα πέρσι τον Ιούνιο, με αποτέλεσμα τότε να σκοτωθεί η σύζυγός του.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα οικογενειακού Δικαίου και περιλαμβάνει τη συνεπιμέλεια τέκνων.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς. Τις λεπτομέρειες έχει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

“Παγώνει” το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΚΕΘΕΑ και ξεκινά διάλογος δύο μηνών με τους εργαζόμενους του Κέντρου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν. “Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η κυβερνητική αναλγησία δεν είναι αήττητη”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αίθριος o καιρός αύριο, στην Αττική, με αραιές νεφώσεις το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου – 26 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα