back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανεβάζει ρολλά η εστίαση μετά το Πάσχα

Διαβάστε επίσης

Την επόμενη μέρα του Πάσχα ανεβάζει ρολά η εστίαση και οι επαγγελματίες του κλάδου άρχισαν από σήμερα να προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία τωνεπιχειρήσεων τους μετά από έναν παρατεταμένο «Χειμώνα».

Ήδη, στις πλατείες της Αθήνας, οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε απολυμάνσεις στους εξωτερικούς χώρους και από σήμερα τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα με τις απαραίτητες αποστάσεις προστασίας.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης μιλούν για μια δύσκολη περίοδο 6 μηνών που έμειναν κλειστοί, τονίζοντας παράλληλα ότι και η «επανεκκίνηση» θα είναι εξίσου ανηφορική…

Η μετάβαση στην “επόμενη ημέρα” θα είναι δύσκολη για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης και σίγουρα όχι ίδια για όλους. Πέρα από τις απώλειες τζίρου στη διάρκεια αυτών των μηνών, αυτό που “καίει” τους επαγγελματίες του κλάδου είναι το κόστος για τα πρώτα έξοδα της επανεκκίνησης. Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 2.000 με 3.000 ευρώ, για τις δαπάνες προμήθειας πρώτων υλών κ.λ.π.

Σε όλα αυτά, οι περισσότεροι προσθέτουν ότι «τους τελευταίους 6 μήνες έμειναν κλειστά τα καταστήματα τους και η «βοήθεια» της κυβέρνησης περιορίστηκε μόνο στην κάλυψη λειτουργικών εξόδων, όπως για παράδειγμα η εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ».
Από την Δευτέρα του Πάσχα καλούνται να ανοίξουν τα καταστήματα τους και οι περισσότεροι δηλώνουν ότι προμηθεύτηκαν με πίστωση προϊόντα και πρώτες ύλες. Προσθέτουν, δε, ότι χρειάζεται μια περίοδος τουλάχιστον 4-5 μηνών προκειμένου να ανακάμψουν οικονομικά και να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Κώστας Κορέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα