back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Θα πλησιάσουμε τα 5.000.000 εμβόλια στα τέλη Μαΐου

Διαβάστε επίσης

«Η εξαιρετικά δύσκολη άσκηση αυτής της περιόδου είναι η επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς με παράλληλους υγειονομικούς κανόνες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε, πρόκειται για «μία εξίσωση με δύο καταλυτικούς παράγοντες, από τη μία πλευρά τους εμβολιασμούς και από την άλλη τη συμπεριφορά των πολιτών, αλλά και του κόσμου της παραγωγής».

«Είναι ένα στοίχημα που είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά».

«Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δείχνουν να καταλαβαίνουν τη σημασία της αποφυγής των πασχαλινών μετακινήσεων. Και όλοι υποδέχτηκαν με ωριμότητα και με πειθαρχία το σταδιακό άνοιγμα ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, τόνισε ότι «η εκστρατεία «Ελευθερία» επεκτείνεται, από αύριο μπαίνουν στη μάχη και οι 30άρηδες». «Φτάνουμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς. Και αν τηρήσουμε το σχέδιό μας, στα τέλη Μαΐου, μπορούμε να πλησιάσουμε τα 5.000.000», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε: «κάθε νέο βήμα μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, δηλαδή με συνεχή self-test, με αποστάσεις, με μάσκα, με ατομική υγιεινή. Ώστε ό,τι ανοίγει στη χώρα να μη χρειαστεί να ξανακλείσει».

Αναφερόμενος στην οικονομία υπογράμμισε ότι «αποδίδουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες».

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι «αύριο ολοκληρώνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και η χώρα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίσημα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα