back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φέρνοντας Μικρούς και Μεγάλους «κοντά»

Διαβάστε επίσης

Με στόχο τον διάλογο και την αλληλεγγύη μεταξύ διαφορετικών γενεών η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΝΤΑΜΑ και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνουν την δράση  «Μικροί και Μεγάλοι δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο» από Τρίτη 20 Απριλίου έως την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Ζωγραφίζοντας ή γράφοντας ένα γράμμα, ένα ποίημα, μια ευχή, οι δύο φορείς καλούν παιδιά και εφήβους (4-15 ετών) και ενήλικες 65+ ετών, να αποτυπώσουν τα συναισθήματα τους για τον αγαπημένο τους Μεγάλο ή Μικρό, τώρα που ακόμα η απόσταση μας κρατάει «μακριά».

Πιο συγκεκριμένα προτείνεται:
  • Παιδιά και έφηβοι (4-15 ετών): Ποια είναι η αγαπημένη σας στιγμή, ασχολία με τη γιαγιά, τον παππού, τον αγαπημένο σας θείο/ θεία/ Μεγάλο? Τι θα θέλατε να τους «πείτε», να κάνατε τώρα μαζί;
  •  Ενήλικες 65+ ετών: Τι θα θέλατε να «πείτε», να αφιερώσετε στα εγγόνια/ανίψια/ αγαπημένα σας παιδιά τώρα που είστε σε απόσταση; Ποια στιγμή ζεσταίνει την καρδιά σας;

«Ο ρόλος των μουσείων στον διάλογο μεταξύ των γενεών στη μετά-πανδημία εποχή θα είναι ακόμα πιο σημαντικός για να αναδειχθούν αξίες και συναισθήματα αλλά και για να υπάρξουν σχέδια για την επόμενη μέρα. Η συνεργασία μας με την ΑΝΤΑΜΑ, κουμπώνει με τη διαχρονική παρουσία του εκθέματος του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας «Σοφίτα» και δημιουργεί ένα νέο πεδίο δράσεων με την ενεργό συμμετοχή και των ανθρώπων 65+», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου Ζαμπέλ Μουρατιάν.

Όλα τα έργα από τη δράση «Μικροί και Μεγάλοι δημιουργούν «ο ένας για τον άλλο»» θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα & τη Facebook σελίδα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, καθώς και την ιστοσελίδα & τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook & Instagram, LinkedIn) της ΑΝΤΑΜΑ.

Το τελικό κολάζ

Στο τέλος της ενέργειας, θα δημιουργηθεί κολάζ από τα έργα (ζωγραφική και κείμενα) όλων των συμμετεχόντων, το οποίο θα δημοπρατηθεί. Τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα με μικρούς και μεγάλους (65+) από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και την ΑΝΤΑΜΑ, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας και ευρύτερα σε μουσειακούς χώρους.

«Ως ΑΝΤΑΜΑ στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των ανθρώπων 65+ και η γεφύρωσή τους με συνομηλίκους και νεότερους!» αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η Λιάνα Κοκκολιά, Ιδρυτικό μέλος της ΑΝΤΑΜΑ. «Πιστεύουμε στον διαγενεακό διάλογο και την κοντινότητα μεταξύ διαφορετικών γενεών. Για τον λόγο αυτό υλοποιούμε δράσεις, από τις οποίες ο ένας μπορεί να μάθει από τον άλλο, οι γενιές να έρθουν πιο κοντά και ο ηλικιακός ρατσισμός να μειωθεί! Χαιρόμαστε που έχουμε στο πλάι μας το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, που από την ίδρυσή του, στηρίζει τη συμμετοχή όλων των ηλικιών στα προγράμματά του. Μαζί ξεκινάμε αυτή τη δράση, όπου «Μικροί» και «Μεγάλοι» βρίσκουν τον χώρο να αφιερώσουν ένα έργο στον αγαπημένο τους «Άλλο» και να δείξουν πως στα συναισθήματα δεν υπάρχουν «αποστάσεις».» 

Καλλιόπη Ασλανίδου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα