back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Στις 14 Ιουνίου οι πανελλαδικές – Δεν θα πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές σε Γυμνάσια και Λύκεια

Διαβάστε επίσης

Στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σε γυμνάσια και λύκεια δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά προαγωγικές και απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ το διδακτικό έτος παρατείνεται έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τη δευτεροβάθμια.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός, στις 10 Μαΐου ανοίγουν εκ νέου γυμνάσια και λύκεια.

Αναφερόμενη η υπουργός Παιδείας στους εμβολιασμούς σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 9.500 εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων, ενώ αναφορικά με τα self tests σημείωσε ότι έχουν βγει θετικά 1.753 self tests από μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Σχολιάζοντας αυτά τα θετικά αποτελέσματα από τα self test, είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δύo φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, επανέλαβε η υπουργός, διευκρινίζοντας ότι τα υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα αφορούν, πέρα από τους μαθητές γυμνασίων και δημοτικών, και τα παιδιά στα νηπιαγωγεία.

Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των σχολείων είναι 269.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας οι Σχολικές μονάδες σε πλήρη αναστολή είναι το 2,3996%, του συνόλου ενώ σε Τμήματα (μερική αναστολή) το 1,2087% . Επισημαίνεται ότι δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα