back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 00:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις ημερομηνίες ορόσημα έθεσε ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό μήνυμά του για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, κάνοντας νέα έκκληση στους πολίτες για να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζόμενους, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και τα γνωστά μέτρα υγιεινής.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν και πάλι Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία με αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό.

Το Σάββατο 15 Μαΐου ανοίγει ο Τουρισμός ,με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με test. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες, ενώ θα επιτραπούν και ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

 

“Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης” ανέφερε -σε παρέμβαση της – η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γενημματά.

«Η λογική του πρωθυπουργού ότι «με εμβόλια και self tests τελειώνει η πανδημία» είναι παραπλανητική και επικίνδυνη», τονίζει το ΚΚΕ.

 

Η Αττική παραμένει στο επίκεντρο της πανδημίας , με 1418 νέες λοιμώξεις σε σύνολο 3.015,που καταγράφηκαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο. 831 (ένας) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 86 κατέληξαν.

Την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού με το σκεύασμα της AstraZeneca για τους νέους από 30-39 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ,επισημαίνοντας ότι έως τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί θα φτάσουν τα 4 εκατομμύρια.

Το προσεχές Σάββατο (24 Απριλίου) ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 50 έως 54.

Ο υπουργός αναφερόμενος στις εισηγήσεις της επιτροπής για την εορταστική περίοδο, σημείωσε ότι εντός των ναών θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 25 τ.μ., ενώ σε εξωτερικούς χώρους ζητείται απόσταση 10 μέτρων, χρήση μάσκας, αλλά και υποχρεωτικό τεστ για τους ιερείς.

Την Κυριακή του Πάσχα θα επιτρέπεται συγκέντρωση έως 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες, ενώ για εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπονται έως και εννέα άτομα.

 

Σε αστυνομικό κλοιό παραμένει η πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη ,για την αποτροπή συναθροίσεων.

Την «έντονη καταδίκη» για τις εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στην Τσεχία το 2014 εκφράζει με
ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ,εκ μέρους της ΕΕ

Η Μόσχα υλοποίησε την απειλή της και απέλασε 10 διπλωμάτες των ΗΠΑ, κλιμακώνοντας έτσι την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι ΗΠΑ είχαν προχωρήσει στην απέλαση 10 Ρώσων

διπλωματών.

 

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ πριν από λίγο. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, από το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα