back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης – Φοίβος Αξιώτης: Μονόδρομος για τον δήμο Αθηναίων η ανάπλαση της Ακαδημίας Πλάτωνος

Διαβάστε επίσης

Για την ανάπλαση και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος και την ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας, μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλεως της Αθήνας, Βασίλης – Φοίβος Αξιώτης.

Το έργο υλοποιείται από τον δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με τον Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Η ανάπλαση του αρχαιολογικού αυτού χώρου, ο οποίος συνδέεται με το Γυμνάσιο της Ακαδήμειας και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πλάτωνα, η οποία θεωρείται το πρώτο πανεπιστήμιο στον κόσμο, μια περιοχή δηλαδή με παγκόσμια ακτινοβολία, για τον δήμο Αθηναίων ήταν μονόδρομος», αναφέρει ο κ. Αξιώτης. «Πρόκειται για μια διμερή προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και του δήμου Αθηναίων. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση να συνεχίσει τις ανασκαφές και να ενώσει τα αρχαιολογικά σκάμματα σε πρώτη φάση τα τρία από τα έξι υφιστάμενα στον Τομέα του Γυμνασίου.  Εμείς, ως δήμος, έχουμε υποχρέωση να συνδέσουμε αυτές τις ανασκαφές με το υπόλοιπο χώρο και επίσης την συνολική ανάπλαση  του πάρκου με την δημιουργία περιπατητικών διαδρομών με νέα φυσικά υλικά, δημιουργία ανισόπεδων ραμπών, έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, τον φωτισμό ανάδειξης των αρχαιοτήτων και την τοποθέτηση νέων ενημερωτικών πινακίδων όλες τις εργασίες για να δημιουργήσουμε έναν αξιόλογο πνεύμονα πρασίνου και προορισμό περιπάτου και αναψυχής για τους κατοίκους της Αθήνας».

«Παράλληλα θα ανεγερθεί και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, στον χώρο όπου έχει χωροθετηθεί από το 2002 και για το οποίο ήδη έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού η κτηριολογική και η μουσειολογική μελέτη. Ο δήμος έχει την υποχρέωση να προκήρυξει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την εκπόνηση της μελέτης που θα οδηγήσει στην ανέγερση του Μουσείου. Μιλάμε για ένα έργο με ορίζοντα ολοκλήρωσης την τετραετία – πενταετία. Σημασία έχει ωστόσο ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αξιώτης.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα