back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σαρώνει» η ινδική μετάλλαξη: Καίνε τους νεκρούς σε κρεματόρια στο Δελχί

Διαβάστε επίσης

Το υγειονομικό σύστημα της Ινδίας βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης καθώς η ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού σαρώνει τη χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Περισσότερα από 200.000 περιστατικά καταγράφονται ημερησίως, 20 φορές περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο απαγόρευσε τα ταξίδια από την Ινδία, αλλά σύμφωνα με αρμόδιες αρχές που επικαλείται η tabloid Daily Mail, ίσως να είναι πολύ αργά.

Μόλις σήμερα κατεγράφησαν 259.170 κρούσματα, το ψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στον κόσμο και 1.761 θάνατοι, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό στην Ινδία, την ώρα που αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι η ινδική μεταλλαγή του ιού ενδέχεται να μην αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Σε ολόκληρη τη χώρα τα κρεματόρια λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο, ώστε να αποτεφρωθούν οι σοροί των νεκρών από την Covid – 19.

Σύμφωνα με ειδικούς, που επικαλείται η Daily Mail, ενδέχεται η εν λόγω μεταλλαγή να είναι περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες, επηρεάζοντας άτομα κάτω των 45 χρόνων.

Στις αρχές του έτους, οι αρμόδιες αρχές της Ινδίας ευελπιστούσαν ότι θα έχουν «νικήσει» την πανδημία, ξεκινώντας μαζικούς εμβολιασμούς. Ωστόσο οι ίδιοι οι Ινδοί πολίτες είχαν αντίθετη άποψη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα